Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Λήμνος>>Λήμνος: Έγινε η αρχή των κινητοποιήσεων για καλύτερη ακτοπλοϊκή σύνδεση (photos)

banner roots

Λήμνος: Έγινε η αρχή των κινητοποιήσεων για καλύτερη ακτοπλοϊκή σύνδεση (photos)
26.08.2021 | 09:51

Λήμνος: Έγινε η αρχή των κινητοποιήσεων για καλύτερη ακτοπλοϊκή σύνδεση (photos)

Συντάκτης:  Παναγιώτης Σκαπέτης
Κατηγορία: Λήμνος

Με την ανάγνωση του ψηφίσματος και την έκφραση «τώρα αρχίζουμε» ολοκληρώθηκε εχθές λίγο μετά τις 8 το απόγευμα η συγκέντρωση που διοργάνωσαν σωματεία της Λήμνου ενάντια στην υποβάθμιση των ακτοπλοϊκών και αεροπορικών συγκοινωνιών του νησιού.

DSC07490

Η συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε μπροστά από το Δημαρχιακό Μέγαρο της Λήμνου, χωρίς ιδιαίτερη συμμετοχή κόσμου και με απόντα όλα τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου αλλά και της Δημοτικής Αρχής, πλην των συμβούλων της Λαϊκής Συσπείρωσης Μαδυτινού και Λιβαθυνόπουλου. Παρόντες ήταν ο Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ στο νομό κ. Μπουρνούς, ο Έπαρχος Λήμνου κ. Βλάττας και η Περιφερειακή Σύμβουλος κ. Τούφου, χωρίς ωστόσο να ανέβουν στο βήμα.

DSC07502

DSC07518

Το ψήφισμα της συγκέντρωση αναφέρει:

Οι εργαζόμενοι, οι κάτοικοι και οι επισκέπτες της Λήμνου που συγκεντρωθήκαμε σήμερα Τετάρτη 25 Αυγούστου 2021 στο λιμάνι της Μύρινας, εκφράζουμε την αντίθεσή μας στο νομοθετικό πλαίσιο που εφάρμοσαν και εφαρμόζουν όλες οι μέχρι τώρα κυβερνήσεις και η σημερινή, για τα συμφέροντα και τα κέρδη των εφοπλιστικών και αεροπορικών εταιρειών, σε βάρος της εξυπηρέτησης των κατοίκων και των επισκεπτών όχι μόνο του νησιού μας, αλλά και άλλων νησιών της χώρας μας.

DSC07498

Καταγγέλλουμε την κυβέρνηση και το υπουργείο ναυτιλίας ως συνυπεύθυνους για την τραγική κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στην ακτοπλοϊκή γραμμή Λαυρίου-Αγίου Ευστρατίου-Λήμνου-Καβάλας.

DSC07513

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ :
• Άμεση αντικατάσταση του πλοίου AQUA STAR στη γραμμή Λαύριο-Άγιος Ευστράτιος-Λήμνος-Καβάλα – Σύγχρονα, ασφαλή, αξιόπλοα πλοία, μεγάλης χωρητικότητας σε επιβάτες, αυτοκίνητα, και εμπορεύματα, σταθερά δρομολόγια, σε όλες τις ακτοπλοϊκές συνδέσεις.
• Καθημερινή ακτοπλοϊκή και αεροπορική σύνδεση της Λήμνου με την κεντρική και βόρεια Ελλάδα, καθώς και με τα άλλα νησιά, καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους.
• Φτηνά ακτοπλοϊκά και αεροπορικά εισιτήρια.
• Ναυτεργάτες με σύγχρονα εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα, σύμφωνα και με τα δίκαια αιτήματα των σωματείων τους.

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το

stenos400x400

 

youtube channel