Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Λήμνος>>Μία νέα υποδομή και 5 νέοι καθηγητές στο Πανεπιστημιακό Τμήμα Λήμνου

afoi poriazi

Μία νέα υποδομή και 5 νέοι καθηγητές στο Πανεπιστημιακό Τμήμα Λήμνου
06.10.2021 | 13:12

Μία νέα υποδομή και 5 νέοι καθηγητές στο Πανεπιστημιακό Τμήμα Λήμνου

Συντάκτης:  FM 100 Newsroom
Κατηγορία: Λήμνος

Το Τμήμα Επιστήμης Τροφίμων και Διατροφής μίσθωσε και παρέλαβε νέο χώρο για ανάπτυξη εργαστηριακών και ερευνητικών υποδομών.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε ο πρόεδρος του Πανεπιστημιακού Τμήματος Λήμνου Δρ Κωνσταντίνος Γκατζιώνης, πρόκειται για χώρο ~200τμ στη Λεωφόρο Δημοκρατίας (στο ύψος της Πυροσβεστικής). Ο νέος χώρος έρχεται να προστεθεί στις υπάρχουσες τρεις εργαστηριακές υποδομές που λειτουργούν στις εγκαταστάσεις του Τμήματος (στα κτήρια Διοίκησης στην Αγία Τριάδα, Ιερού Λόχου και Παντελιδείου).

Η επέκταση με το νέο χώρο, μεταξύ άλλων, θα επιτρέψει τη δημιουργία ερευνητικών υποδομών και εργαστηρίων σε νέες θεματικές, όπως βιοτεχνολογίας, αξιοποίησης υποπροϊόντων τροφίμων, οργανοληπτικών αναλύσεων-μελετών καταναλωτή, γενετικής και νέων τεχνολογιών (3D εκτύπωση, εικονική πραγματικότητα, διαχείρισης πολυμέσων οπτικοακουστικού υλικού κ.α.).

Επίσης, το Τμήμα ως έχει σήμερα με 13 μέλη εκπαιδευτικού προσωπικού (καθηγητές / ειδικό προσωπικό), επεκτείνεται με τη στελέχωση από 5 νέα μέλη. Πρόκειται για καθηγητές σε ανταγωνιστικά αντικείμενα της επιστήμη τροφίμων, διατροφής και αγροδιατροφής. Ενδεικτικά, τα νέα μέλη θα δραστηριοποιούνται σε αντικείμενα που περιλαμβάνουν τις υπολογιστικές προσομοιώσεις (computer simulation), βιοχημικές εφαρμογές τροφίμων, διατροφο-γενετική, βιοστατιστική, φυσική διεργασιών και νανο-υλικών. Πρόσφατα ολοκληρώθηκαν οι αξιολογήσεις/επιλογή των υποψηφίων για τις 5 νέες θέσεις και αναμένεται η ένταξη τους στο Τμήμα (ανάληψη καθηκόντων) σταδιακά, ξεκινώντας τους επόμενους μήνες.

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε τοaqua blue new

 

gunaika banner new

youtube channel

Πώς χαρακτηρίζετε τους χειρισμούς της ελληνικής κυβέρνησης στο θέμα των Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται στην Τουρκία;

Θετικούς(8.5%)
Αρνητικούς(80.9%)
Δεν ξέρω / Δεν απαντώ(10.6%)
Συνολικές ψήφοι: 47
Η ψηφοφορία για αυτό το δημοψήφισμα έχει λήξει ενεργό: Απριλίου 27, 2018