Ο Σύλλογος Διδασκόντων του σχολείου εξέδωσε σχετικό δελτίο Τύπου στο οποίο σημειώνει ότι κρίνεται επιτακτικός και αναγκαίος ο τακτικός και ενδελεχής έλεγχος των σχολικών εγκαταστάσεων από τις αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου Λήμνου προκειμένου να αποφευχθούν παρόμοια περιστατικά στο μέλλον.
Ειδικότερα, ο σύλλογος αναφέρει:
«Τη Δευτέρα, 13/12/2021, σε αίθουσα του ΕΠΑΛ Μύρινας και εν ώρα μαθήματος αποκολλήθηκαν από την οροφή και έπεσαν στο πάτωμα δύο φωτιστικά συστήματα ελαφρού βιομηχανικού τύπου. Την αίθουσα χρησιμοποιούσε τμήμα με μικρό αριθμό μαθητών και ως εκ τούτου δε σημειώθηκε κάποιος τραυματισμός, γεγονός, ωστόσο, που δύσκολα θα είχε αποφευχθεί εάν συνέβαινε αυτό σε επόμενη διδακτική ώρα, κατά την οποία ο αριθμός των μαθητών θα διπλασιαζόταν. Όπως ήταν αναμενόμενο, από την πτώση των αντικειμένων προ στιγμήν προκλήθηκε πανικός και αναστάτωση στους μαθητές οι οποίοι, υπό την επίβλεψη της διδάσκουσας, απομακρύνθηκαν τακτικά και οργανωμένα από την αίθουσα. Αμέσως μετά το περιστατικό διενεργήθηκε έλεγχος και ειδοποιήθηκαν οι αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου.
Για την αποτροπή επανάληψης παρόμοιου περιστατικού, σύσσωμος ο Σύλλογος Διδασκόντων του ΕΠΑΛ Μύρινας κρίνει επιτακτικό και άκρως απαραίτητο τον τακτικό και ενδελεχή έλεγχο των εγκαταστάσεων από τα αρμόδια συνεργεία του Δήμου, ο οποίος, ως γνωστόν, ευθύνεται και μεριμνά για την επισκευή και συντήρηση των σχολικών εγκαταστάσεων».