«Το μήνυμα του εμβολιασμού πρέπει να είναι συνεχές, διότι έβλεπα και πάλι τώρα τα τελευταία στοιχεία των διασωληνωμένων. Όλοι οι διασωληνωμένοι στη χώρα, όλοι, είναι Δέλτα. Δεν έχουμε ακόμα, ευτυχώς, καμία διασωλήνωση Όμικρον, καμία. Αλλά από τους διασωληνωμένους αυτή τη στιγμή το 86% είναι ανεμβολίαστοι. Και είναι πραγματικά κρίμα. Κάθε ημέρα, ακόμα, υπάρχουν συμπολίτες μας που χάνουν τη ζωή τους επειδή δεν επέλεξαν το προφανές και το ασφαλές», σημείωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.
«Τώρα που θα ανοίξουμε και τα σχολεία αποκτά μια ξεχωριστή σημασία ο εμβολιασμός, αν και το πιο σημαντικό για τα σχολεία αυτή τη στιγμή είναι να τηρούμε τα μέτρα, κυρίως τη μάσκα, και να κάνουμε συχνά τεστ έτσι όπως τα έχουμε προγραμματίσει, για να μπορούμε να έχουμε πολύ καλή επιδημιολογική εικόνα», προσέθεσε ο Πρωθυπουργός.
Στο πλαίσιο αυτό, υπογράμμισε τη σημασία της ενισχυτικής δόσης. «Έχουμε πάει πολύ καλά με την τρίτη δόση. Την ανοίξαμε πριν από όλους τους άλλους στην Ευρώπη, οπότε προφθάσαμε και χτίσαμε τείχος ανοσίας», είπε χαρακτηριστικά, συμπληρώνοντας ότι η ευρύτερη εμβολιαστική κάλυψη του ενήλικου πληθυσμού στην Ελλάδα ανέρχεται πλέον στο 82%.
























