Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Λήμνος>>Ο Τούρκος καθηγητής και συγγραφέας Tatci στη Λήμνο

afoi poriazi

Ο Τούρκος καθηγητής και συγγραφέας Tatci στη Λήμνο
29.10.2013 | 08:49

Ο Τούρκος καθηγητής και συγγραφέας Tatci στη Λήμνο

Συντάκτης:  Παναγιώτης Σκαπέτης
Κατηγορία: Λήμνος

Την Παρασκευή 25 Οκτωβρίου 2013 ο Δήμαρχος Λήμνου κ. Αντώνης Χατζηδιαμαντής, δέχτηκε επίσκεψη από τον Τούρκο καθηγητή κ. Tatci και μέλη της συνοδείας του.

Ο κ. Tatci είναι συγγραφέας σειράς βιβλίων σχετικών με τον φιλόσοφο - ποιητή Nygiazi Misri ο οποίος ως γνωστόν πέθανε στη Λήμνο, εξόριστος από το Οθωμανικό καθεστώς, το οποίο ενοχλούσε με τα ανθρωπιστικά κηρύγματα του. Ένα μάλιστα από τα βιβλία του κ. Tatci μιλά αποκλειστικά για τη ζωή του Misri στη Λήμνο.

Ο καθηγητής ανακοίνωσε στον Δήμαρχο την έναρξη μιας νέας περιόδου έρευνας, η οποία θα οδηγήσει στη συγγραφή ενός πεντάτομου έργου σχετικού με τον ποιητή, παρέδωσε τον πρώτο τόμο που είναι ήδη έτοιμος στο Δήμο και επιβεβαίωσε το ενδιαφέρον των Αλεβιτών για τη Λήμνο σαν χώρο επισκέψεως και προσκυνήματος.

Ο Δήμαρχος επανέλαβε την πρόθεση της Δημοτικής Αρχής να διευκολύνει στα πλαίσια των δυνατοτήτων και των αρμοδιοτήτων της το έργο των ερευνητών και την ανάγκη για καλύτερη κατανόηση των ειρηνιστικών και προοδευτικών για την εποχή του ποιημάτων του Nygiazi Misri και την ενίσχυση των πολιτιστικών ανταλλαγών και του θεματικού τουρισμού.

                                                 

                                                        DSC01700

 

 

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε τοaqua blue new

 

gunaika banner new

youtube channel

Πώς χαρακτηρίζετε τους χειρισμούς της ελληνικής κυβέρνησης στο θέμα των Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται στην Τουρκία;

Θετικούς(8.5%)
Αρνητικούς(80.9%)
Δεν ξέρω / Δεν απαντώ(10.6%)
Συνολικές ψήφοι: 47
Η ψηφοφορία για αυτό το δημοψήφισμα έχει λήξει ενεργό: Απριλίου 27, 2018