Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Λήμνος>>Ξεκινάει η μελέτη επισκευής - αποκατάστασης του «Γαροφαλίδειου»

afoi poriazi

Ξεκινάει η μελέτη επισκευής - αποκατάστασης του «Γαροφαλίδειου»
29.10.2013 | 09:03

Ξεκινάει η μελέτη επισκευής - αποκατάστασης του «Γαροφαλίδειου»

Συντάκτης:  Παναγιώτης Σκαπέτης
Κατηγορία: Λήμνος

Την Παρασκευή 25 Οκτωβρίου 2013 ο Δήμαρχος Λήμνου κ. Αντώνης Χατζηδιαμαντής, η Γενική Γραμματέας Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου κα. Χριστιάνα Καλογήρου και ο Αντιπρύτανης του Πανεπιστημίου Αιγαίου κ. Νίκος Σουλακέλλης, επισκέφθηκαν τον παλιό κινηματογράφο «Γαροφαλίδειο» καθώς μετά από πολλές προσπάθειες ξεκινάει η εκπόνηση της μελέτης μετατροπής του κτιρίου  σε αίθουσα τελετών του Πανεπιστημίου Αιγαίου και σε χώρο πολλαπλών πολιτιστικών και εκπαιδευτικών χρήσεων.

Στην συνάντηση παρών ήταν και ο κ. Γαροφαλλίδης ο οποίος και δώρισε το διόλου ευκαταφρόνητο ποσό που απαιτείται για την μελέτη επισκευής - αποκατάστασης του κτιρίου. Την μελέτη έχει αναλάβει ο γνωστός λημνιός αρχιτέκτονας κ. Μπουγαδέλλης.

Ο Δήμος Λήμνου και το Πανεπιστήμιο Αιγαίου έχουν ήδη αναλάβει πρωτοβουλίες για την πλήρη αξιοποίηση της δωρεάς η οποία θα επέλθει με την χρηματοδότηση του έργου από το ΕΣΠΑ Β. Αιγαίου.

Ο Δήμαρχος Λήμνου δήλωσε σχετικά «Χαίρομαι ιδιαίτερα που μετά από πολλές προσπάθειες καταφέραμε να ξεκινήσουμε την διαδικασία ανάδειξης αυτού του κτιρίου, το οποίο και θα αναβαθμίσει την ποιότητα των πολιτιστικών υποδομών της Λήμνου. Αποτελεί βέβαια υποχρέωση μας να εκφράσουμε για μία ακόμη φορά τις θερμότατες ευχαριστίες μας προς τους δωρητές κ.κ. Γαροφαλλίδη Νικόλαο και Γαροφαλλίδη Βασίλειο, των οποίων η ανιδιοτελής προσφορά ενισχύει ουσιαστικά τις  υποδομές της Λήμνου».

 

                                   DSC01703

 

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε τοaqua blue new

 

gunaika banner new

youtube channel

Πώς χαρακτηρίζετε τους χειρισμούς της ελληνικής κυβέρνησης στο θέμα των Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται στην Τουρκία;

Θετικούς(8.5%)
Αρνητικούς(80.9%)
Δεν ξέρω / Δεν απαντώ(10.6%)
Συνολικές ψήφοι: 47
Η ψηφοφορία για αυτό το δημοψήφισμα έχει λήξει ενεργό: Απριλίου 27, 2018