Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Λήμνος>>«Φόβους» για το εξάμηνο εξέφρασε ο Πρόεδρος της Πανεπιστημιακής Σχολής της Λήμνου
facebook seminaria
«Φόβους» για το εξάμηνο εξέφρασε ο Πρόεδρος της Πανεπιστημιακής Σχολής της Λήμνου
12.11.2013 | 15:51

«Φόβους» για το εξάμηνο εξέφρασε ο Πρόεδρος της Πανεπιστημιακής Σχολής της Λήμνου

Συντάκτης:  Παναγιώτης Σκαπέτης
Κατηγορία: Λήμνος

Το φόβο ότι θα χαθεί το φθινοπωρινό εξάμηνο ή τουλάχιστον μέρος αυτού, από το τμήμα «Επιστήμης Τροφίμων και Διατροφής» της Λήμνου, επισήμανε στην ενημερωτική εκπομπή του Fm 100 “Θέμα και Ανάθεμα”, Ο πρόεδρος της Πανεπιστημιακής Σχολής του νησιού.

Ο κ. Σουλακέλης ανέφερε, ότι το μεγαλύτερο πρόβλημα που αντιμετωπίζει το Πανεπιστήμιο Αιγαίου  στη Λήμνο, είναι  «η αδυναμία του Υπ. Παιδείας και η τρομακτική καθυστέρηση, να λύσει διοικητικά ζητήματα για την πρόσληψη έκτακτου εκπαιδευτικού προσωπικού».

Πάντως στο μεγαλύτερο μέρος  του, το θέμα αυτό λύθηκε την προηγούμενη εβδομάδα και από εχθες, Δευτέρα, ξεκίνησαν οι παραδόσεις στα περισσότερα μαθήματα.

Παρ’ όλα αυτά, παραμένουν μαθήματα, τα οποία δεν έχουν ξεκινήσει, πρόβλημα που θα είχε λυθεί αν δεν σκόνταφτε στην άρνηση του Υπουργείου, να αποσπάσει εκπαιδευτικούς από την πρωτοβάθμια και την δευτεροβάθμια εκπαίδευση.

Έτσι ,μόλις την Δευτέρα ξεκίνησε ουσιαστικά το εξάμηνο. Αν γίνουν οι απαιτούμενες αναπληρώσεις στις διδακτικές ώρες, οριακά δεν θα χαθούν όλα τα μαθήματα.

Εξάλλου, άλυτο, εξακολουθεί να  παραμένει το θέμα των αποσπάσεων για  στα μαθήματα των Μαθηματικών και των  Αγγλικών, στα οποία η σχολή, θα προσπαθήσει να τα εντάξει  στο επόμενο εξάμηνο,  ώστε να μην επηρεαστεί η συνολική διάρκεια των σπουδών των φοιτητών.

Κατά τα λοιπά, ο κ. Σουλακέλης,  ανέφερε ότι η χρονιά εξελίσσεται θετικά, αφού υπάρχει η δυνατότητα, για πρώτη χρονιά φέτος, της στέγασης, 20 φοιτητών στη φοιτητική  εστία. Εντωμεταξύ συνεχίζεται και η δυνατότητα σίτισης των Φοιτητών.

Τέλος, ο Πρόεδρος της Πανεπιστημιακής σχολής της Λήμνου, αναφέρθηκε και στη μελέτη που ξεκίνησε για το «Γαροφαλλίδειο» .

«Αφού ολοκληρωθεί  η δωρεά της μελέτης από τον κ. Γαροφαλλίδη προς το Πανεπιστήμιο, θα γίνουν προσπάθειες, από το Πανεπιστήμιο Αιγαίου, τον Δήμο Λήμνου και την Περιφέρεια,  για να ενταχτεί στο πρόγραμμα του ΕΣΠΑ, προκείμενου να επισκευαστεί και να χρησιμοποιηθεί  ως χώρος μαθημάτων, εκδηλώσεων και σεμιναρίων δια βίου μάθησης».

Ακούστε μέρος απο τις δηλώσεις του κ. Σουλακέλη

 

 

Μοιραστείτε το

 

gunaika banner new

youtube channel

Πώς χαρακτηρίζετε τους χειρισμούς της ελληνικής κυβέρνησης στο θέμα των Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται στην Τουρκία;

Θετικούς(8.5%)
Αρνητικούς(80.9%)
Δεν ξέρω / Δεν απαντώ(10.6%)
Συνολικές ψήφοι: 47
Η ψηφοφορία για αυτό το δημοψήφισμα έχει λήξει ενεργό: Απριλίου 27, 2018