Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Λήμνος>>Να πραγματοποιηθεί στη Λήμνο η τελετή παράδοσης της Προεδρίας της Ε.Ε προτείνει ο Παύλος Βογιατζής

banner roots

Να πραγματοποιηθεί στη Λήμνο η τελετή παράδοσης της Προεδρίας της Ε.Ε προτείνει ο Παύλος Βογιατζής
13.11.2013 | 13:37

Να πραγματοποιηθεί στη Λήμνο η τελετή παράδοσης της Προεδρίας της Ε.Ε προτείνει ο Παύλος Βογιατζής

Συντάκτρια:  Δέσποινα Βασιλειάδου
Κατηγορία: Λήμνος

Επιστολή προς τον Πρωθυπουργό, κ. Αντώνη Σαμαρά, απέστειλε σήμερα ο Βουλευτής, Παύλος Βογιατζής, καταθέτοντας την πρότασή του για τη διεξαγωγή της τελετής παράδοσης της Προεδρίας της Ε.Ε. από την Ελλάδα στην Ιταλία στο νησί της Λήμνου.

Η πρόταση του Βουλευτή να διεξαχθεί η τελετή παράδοσης της Προεδρίας της Ε.Ε. στη Λήμνο αφενός αποσκοπεί στην ενδυνάμωση του ποιοτικού τουρισμού για τα νησιά του Βορείου Αιγαίου, τα οποία, όπως αναφέρει, εξαιτίας της οικονομικής δυσχέρειας ολόκληρης της χώρας έχουν ήδη υποστεί σοβαρό πλήγμα.

Αφετέρου πρόκειται για μία πρόταση που αναδεικνύει την υψηλή συμβολική αξία του συγκεκριμένου τόπου, στον οποίο το 1930 ήρθε στο φως από τις ανασκαφές της Ιταλικής Αρχαιολογικής Σχολής των Αθηνών και τον Ιταλό Ντέλα Σέτα, η Πολιόχνη.

Όπως εξηγεί αναλυτικά στην επιστολή του οκ Βογιατζής, η τεράστια αρχαιολογική αξία της Πολιόχνης, η οποία χτίστηκε στην αυγή της νεολιθικής περιόδου για το Αιγαίο και βρίσκεται ακριβώς απέναντι από την Τροία, αφορά κατά κύριο λόγο στη μεγάλη αίθουσα συνεδριάσεων που ανακαλύφθηκε εντός της, η οποία αμέσως ονομάστηκε Βουλευτήριο, καθώς διέθετε πέτρινα έδρανα σε όλο το μήκος της και ένα βήμα λόγου στο κέντρο.

Ένδειξη πως υπήρχε δημοκρατική οργάνωση της τότε κοινωνίας, το Βουλευτήριο και η τεράστια σημασία της ανακάλυψής του έγκειται στο ότι όχι μόνο προηγείται σχεδόν 2000 χρόνια από τα αντίστοιχα της κλασικής εποχής, αλλά αντιπροσωπεύει επίσης και την αρχαιότερη μαρτυρία στην Ευρώπη και στον κόσμο, μιας κατασκευής κατάλληλης για να φιλοξενήσει άτομα που είχαν κληθεί να συζητήσουν τα προβλήματα του συνόλου και να καθορίσουν τους κοινούς κανόνες.

Σε μία περίοδο συνεπώς, επισημαίνει ο Βουλευτής, που η χώρα μας βάλλεται εξαιτίας της οικονομικής κρίσης, αλλά και σε μία περίοδο που και η ίδια η Ε.Ε. εμφανίζει τριγμούς, ενώ φαίνεται να έχει απομακρυνθεί από τα ιδανικά, τα οποία πρέσβευε και οφείλει να συνεχίσει να πρεσβεύει και να διαφυλάττει για όλες τις χώρες μέλη της, η υπενθύμιση ότι ήδη από τη νεολιθική περίοδο, η Ελλάδα φιλοξενούσε το πρώτο Βουλευτήριο, πρόδρομο όλων των σύγχρονων Κοινοβουλίων, αποτελεί τη μέγιστη απόδειξη ότι η χώρα μας όχι μόνο είναι συνυφασμένη με την έννοια της δημοκρατίας, αλλά και ότι ως κοιτίδα του ευρωπαϊκού, αλλά και οικουμενικού πολιτισμού, αξίζει να συνεχίσει να διαδραματίζει πρωταγωνιστικό ρόλο εντός και εκτός Ε.Ε.

 


Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το