Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Λήμνος>>Λήμνος: Συνάντηση Ξενοδοχοϋπαλλήλων και Συναφών Επαγγελμάτων Λήμνου με τον Βουλευτή, Γιάννη Μπουρνούς

afoi poriazi

charitakis banner new

Λήμνος: Συνάντηση Ξενοδοχοϋπαλλήλων και Συναφών Επαγγελμάτων Λήμνου με τον Βουλευτή, Γιάννη Μπουρνούς
07.05.2022 | 14:29

Λήμνος: Συνάντηση Ξενοδοχοϋπαλλήλων και Συναφών Επαγγελμάτων Λήμνου με τον Βουλευτή, Γιάννη Μπουρνούς

Συντάκτης/Συντάκτρια:  Κωνσταντίνα Αγιοστρατίτη
Κατηγορία: Λήμνος

Συνάντηση πραγματοποίησε το Διοικητικό Συμβούλιο του Σωματείου Ξενοδοχοϋπαλλήλων και Συναφών Επαγγελμάτων Λήμνου με τον Βουλευτή του Νομού Λέσβου, κ. Γιάννη Μπουρνούς, με αφορμή την έναρξη της τουριστικής περιόδου.

Η ανακοίνωση του Σωματείου Σωματείου Ξενοδοχοϋπαλλήλων Λήμνου και Συναφών Επαγγελμάτων Λήμνου αναφέρει:

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Σωματείου Ξενοδοχοϋπαλλήλων Λήμνου και Συναφών Επαγγελμάτων Λήμνου συναντήθηκε με τον Βουλευτή του Νομού Λέσβου με τον κ. Γιάννη Μπουρνούς, μετά από πρόσκληση του ίδιου. 

Στη συνάντηση παραβρέθηκαν ο πρόεδρος του Σωματείου Αδαμάντιος Φαρμάκης, η Α’ Αντιπρόεδρος Αθηνά Κεραμίδη, ο Β’ Αντιπρόεδρος Νίκος Παρδάλης, και η Γραμματέας Δέσποινα Καμπουροπούλου.

Ο Πρόεδρος Αδαμάντιος Φαρμάκης, ο οποίος εργάζεται στην ξενοδοχειακή μονάδα Porto MYRINA Palace, αναφέρθηκε στην έναρξη της τουριστικής σαιζόν καθώς και στο γεγονός ότι φέτος, το συγκεκριμένο ξενοδοχείο θα παραμείνει ανοιχτό, σχεδόν έως στα τέλη Οκτωβρίου, πράγμα που σημαίνει ότι θα έχουν δουλειά για περισσότερο χρονικό διάστημα οι εργαζόμενοι, οι οποίοι παρέμειναν άνεργοι δύο χρόνια!

Θυμίζουμε, ότι μετά από την παρέμβαση του Σωματείου μας το καλοκαίρι το 2021, οι εργαζόμενοι του ξενοδοχείου, αποζημιωθηκαν μ ένα χρηματικό ποσό. Επίσης, σύμφωνα με τις πληροφορίες μας, το ξενοδοχείο θα προχωρήσει και σε νέες προσλήψεις! Ένα βασικό θέμα το οποίο θέσαμε στη συζήτησή μας με τον βουλευτή, είναι η απουσία της υπηρεσίας του ΣΕΠΕ στο νησί, πράγμα που σημαίνει ότι κάποιοι εργοδότες βρίσκουν την ευκαιρία και δρουν ανενόχλητοι, καταπατώντας την Συλλογική Σύμβαση Εργασίας.

Επίσης, συζητήσαμε για την αδήλωτη εργασία, άλλο ένα μεγάλο πρόβλημα, το οποίο απασχολεί τον κλάδο! Δηλώσαμε, τέλος, στον κ. Μπουρνούς, ότι ως Σωματείο θα παλεύουμε πάντα για την ορθή εφαρμογή της Εργατικής νομοθεσίας και την διασφάλιση των εργασιακών μας δικαιωμάτων.

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε τοaqua blue new

 

gunaika banner new

youtube channel

Πώς χαρακτηρίζετε τους χειρισμούς της ελληνικής κυβέρνησης στο θέμα των Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται στην Τουρκία;

Θετικούς(8.5%)
Αρνητικούς(80.9%)
Δεν ξέρω / Δεν απαντώ(10.6%)
Συνολικές ψήφοι: 47
Η ψηφοφορία για αυτό το δημοψήφισμα έχει λήξει ενεργό: Απριλίου 27, 2018