Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Λήμνος>>ΙΕΚ Λήμνου: Εκπαιδευτική επίσκεψη στο κατάστημα "Γεύσεις Λήμνου"
ΙΕΚ Λήμνου: Εκπαιδευτική επίσκεψη στο κατάστημα "Γεύσεις Λήμνου"
13.05.2022 | 18:28

ΙΕΚ Λήμνου: Εκπαιδευτική επίσκεψη στο κατάστημα "Γεύσεις Λήμνου"

Συντάκτης/Συντάκτρια:  Κωνσταντίνα Αγιοστρατίτη
Κατηγορία: Λήμνος

Οι σπουδαστές του τμήματος Τεχνικός Μαγειρικής Τέχνης- Αρχιμάγειρας Chef B εξαμήνου του Δημόσιου Ινστιτούτου Επαγγελματικής Κατάρτισης Λήμνου, μαζί με την Εκπαιδεύτρια τους, κ. Μαρία Μπονάνου, την Τρίτη 10 Μαΐου, στο πλαίσιο του μαθήματος «Υγιεινή και Ασφάλεια» πραγματοποίησαν εκπαιδευτική επίσκεψη το κατάστημα "Γεύσεις Λήμνου" της κας Φωτεινής Γκαράλη στον Άγιο Δημήτριο.

Η σχετική ανάρτηση του Δ.ΙΕΚ Λήμνου αναφέρει: 

Η κ. Φωτεινή υποδέχτηκε τους σπουδαστές με μεγάλη χαρά και αφού τους ξενάγησε στους χώρους του καταστήματος της, αναφέρθηκε στα παραδοσιακά προϊόντα της Λήμνου που παρασκευάζει η ίδια στο εργαστήριο της. Κατημέρια, τυροπιτούδια, βενιζελικά είναι μόνο μερικά από την μεγάλη ποικιλία τοπικών προϊόντων που προετοιμάζει καθημερινά χρησιμοποιώντας μόνο αγνές πρώτες ύλες.
 
Αναφέρθηκε επίσης στον τρόπο παρασκευής των ζυμαρικών, όπως τα παραδοσιακά φλωμάρια αλλά και σε πιο εξελιγμένες συνταγές που εφαρμόζει όπως τα «φλωμάρια με ντομάτα και βασιλικό» , τα «φλωμάρια με λαχανικά» και τα «φλωμάρια με μελάνι σουπιάς». Τόνισε στους σπουδαστές για τη μεγάλη σημασία της καινοτομίας σε αυτό που κάνουν, αλλά και το πόσο σημαντικό είναι να προωθούνται οι παραδοσιακές συνταγές του τόπου. Ανέλυσε ακόμη τη διαδικασία παρασκευής των προϊόντων στο εργαστήριο εξηγώντας τα διάφορα στάδια προετοιμασίας.
 
Ακολούθησε μία πολύ χρήσιμη και εποικοδομητική συζήτηση ενώ στη συνέχεια οι εκπαιδευόμενοι είχαν την ευκαιρία να γευτούν μια μεγάλη ποικιλία παραδοσιακών προϊόντων του τους πρόσφερε πολύ εγκάρδια η γλυκύτατη κα Φωτεινή.
Η αναχώρηση τους συνοδεύτηκε με ένα δωράκι από την κα Φωτεινή που περιλάμβανε διάφορα ζυμαρικά για να τα γευτούν στο σπίτι!
 
Κατά την επίσκεψη τηρήθηκαν όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας κατά του covid 19.
 
Ευχαριστούμε θερμά την κα Φωτεινή Γκαράλη για την εγκάρδια και άψογη φιλοξενία της στον χώρο του καταστήματος της, καθώς και για τις πολύτιμες πληροφορίες που μοιράστηκε μαζί μας για τα παραδοσιακά προϊόντα του τόπου και την ιστορία τους!
 
Ελπίζουμε και σε μελλοντική συνεργασία!
 
Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το

stenos400x400

 

seajets superRunner

 

youtube channel