Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Λήμνος>>Έρχονται πρόστιμα άνω των 10.000€ σε επιχειρηματίες της Λήμνου

banner roots

Έρχονται πρόστιμα άνω των 10.000€ σε επιχειρηματίες της Λήμνου
15.11.2013 | 15:05

Έρχονται πρόστιμα άνω των 10.000€ σε επιχειρηματίες της Λήμνου

Συντάκτης:  Παναγιώτης Σκαπέτης
Κατηγορία: Λήμνος

Ο πρόεδρος του Σωματείου Επαγγελματιών Οδηγών του Νομού Λέσβου, Γιάννης Ελευθερίου, βρίσκεται το τελευταίο τριήμερο στη Λήμνο.

Αφορμή της επίσκεψης, όπως ο ίδιος δήλωσε στην ενημερωτική εκπομπή του  Fm 100, “Θέμα και Ανάθεμα”,  είναι ο νέος νόμος που βρίσκεται σε ισχύ από τον Αύγουστο και προβλέπει πρόστιμο 10.550€ σε επιχειρήσεις που απασχολούν οδηγούς που δεν πληρούν τα απαιτούμενα δικαιολογητικά. Μάλιστα, το πρόστιμο μπορεί να ξεπεράσει τις 20.000€ σε περιπτώσεις που κατά τον διενεργηθέντα έλεγχο διαπιστωθεί να υπάρχει αδήλωτη εργασία.

Ο κ. Ελευθερίου, κατά την χθεσινή συγκεντρώση, που πραγματοποιήθηκε με παρουσία επιχειρηματιών της Λήμνου αλλά και επαγγελματιών οδηγών του νησιού, ενημέρωσε για την εφαρμογή του εν λόγω νόμου και ενημέρωσε ότι σε 15 ημέρες θα υπάρχει μεικτό συνεργείο  στη Λήμνο, που θα πραγματοποιεί έλεγχους.

Ήδη εχθές, συνεργείο, που αποτελούνταν από έναν αστυνομικό, υπάλληλο του ΙΚΑ και τον πρόεδρο του σωματείου επαγγελματιών οδηγών, πραγματοποίησε τον πρώτο έλεγχο και διαπιστώθηκε παραβατικότητα που αγγίζει το 90%.     

Πιο συγκεκριμένα, από τα 10 επαγγελματικά αυτοκίνητα που ελέχθησαν, μόλις 1 πληρούσε τους όρους  που προβλέπει ο νόμος.

 

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το