Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Λήμνος>>Στον Άγιο Ευστράτιο αύριo ο Νίκος Χαρδαλιάς | Για τις εκδηλώσεις τιμής και μνήμης για τον Νικόλαο Σιαλμά

afoi poriazi

Στον Άγιο Ευστράτιο αύριo ο Νίκος Χαρδαλιάς | Για τις εκδηλώσεις τιμής και μνήμης για τον Νικόλαο Σιαλμά
16.06.2022 | 19:24

Στον Άγιο Ευστράτιο αύριo ο Νίκος Χαρδαλιάς | Για τις εκδηλώσεις τιμής και μνήμης για τον Νικόλαο Σιαλμά

Συντάκτης:  Παναγιώτης Σκαπέτης
Κατηγορία: Λήμνος

Ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Χαρδαλιάς, θα βρεθεί στον Άγιο Ευστράτιο για τις εκδηλώσεις τιμής και μνήμης για τον πεσόντα υποσμηναγό Νικόλαο Σιαλμά.

Οι ετήσιες εκδηλώσεις τιμής και μνήμης για τον πεσόντα κατά την εκτέλεση του καθήκοντος, ήρωα υποσμηναγό (Ι) Νικόλαο Σιαλμά, θα πραγματοποιηθούν αύριο στον χώρο του μνημείου του, στον Άγιο Ευστράτιο.
 
Την κυβέρνηση θα εκπροσωπήσει ο υφυπουργός Εθνικής 'Αμυνας, Νίκος Χαρδαλιάς, ο οποίος περαιτέρω, θα έχει και συνάντηση με τη δήμαρχο του ακριτικού νησιού, Μαρία Κακαλή.
 
Ο Νικόλαος Σιαλμάς γεννήθηκε το 1965 στο Θέρμο Αιτωλοα­καρ­νανίας. Εισήλθε στη Σχολή Ικάρων το Σεπτέμβριο του 1984 και αποφοίτησε τον Ιούνιο του 1988 με το βαθμό του ανθυποσμηναγού. Έπεσε κατά την εκτέλεση του καθήκοντος, στη θαλάσσια περιοχή νοτίως του Αγίου Ευστρατίου, κατά τη διάρκεια αποστολής αναχαιτίσεως 2 τουρ­κι­­κών αεροσκαφών F-16, χειριζόμενος αεροσκάφος F-1CG της 342 μοίρας Παντός Καιρού της 114 Πτέρυγας Μάχης (Τανάγρα), στις 18 Ιουνίου 1992.
 
Τις εκδηλώσεις συνδιοργανώνουν το Γενικό Επιτελείο Αεροπορίας και ο ομώνυμος δήμος.
 
Πηγή: iefimerida.gr
Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε τοaqua blue new

 

gunaika banner new

youtube channel

Πώς χαρακτηρίζετε τους χειρισμούς της ελληνικής κυβέρνησης στο θέμα των Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται στην Τουρκία;

Θετικούς(8.5%)
Αρνητικούς(80.9%)
Δεν ξέρω / Δεν απαντώ(10.6%)
Συνολικές ψήφοι: 47
Η ψηφοφορία για αυτό το δημοψήφισμα έχει λήξει ενεργό: Απριλίου 27, 2018