Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Λήμνος>>O «Ψηφιακός μετασχηματισμός Δήμου Λήμνου» σε προτεραιότητα του προγράμματος «Αντώνης Τρίτσης»

afoi poriazi

charitakis banner new

O «Ψηφιακός μετασχηματισμός Δήμου Λήμνου» σε προτεραιότητα του προγράμματος «Αντώνης Τρίτσης»
04.07.2022 | 20:19

O «Ψηφιακός μετασχηματισμός Δήμου Λήμνου» σε προτεραιότητα του προγράμματος «Αντώνης Τρίτσης»

Συντάκτης/Συντάκτρια:  Κωνσταντίνα Αγιοστρατίτη
Κατηγορία: Λήμνος

Το έργο είναι συνολικού προϋπολογισμού 1.083.760 ευρώ κι αφορά στην πρόληψη και έγκαιρη διαχείριση συνθηκών έκτακτης ανάγκης, φυσικών και ανθρωπογενών φαινομένων, αλλά και στην ανάδειξη της ιστορίας, την ανάπτυξη του τουρισμού, καθώς και την ανάπτυξη προηγμένων ηλεκτρονικών υπηρεσιών και εφαρμογών κοινωνικής πρόνοιας.

Ειδικότερα, η επίσημη ανακοίνωση του Δήμου Λήμνου αναφέρει: 

Ο Δήμος Λήμνου με ιδιαίτερη ικανοποίηση ανακοινώνει την ένταξη του έργου «Ψηφιακός μετασχηματισμός Δήμου Λήμνου» στον άξονα προτεραιότητας «Ψηφιακή σύγκλιση» του προγράμματος «Αντώνης Τρίτσης», συνολικού προϋπολογισμού 1,083,760 ευρώ, έπειτα από την υπογραφή της σχετικής απόφασης από τον Αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών κ. Στυλιανό Πέτσα.

Η πράξη αφορά στην πρόληψη και έγκαιρη διαχείριση συνθηκών έκτακτης ανάγκης, φυσικών και ανθρωπογενών φαινομένων, που θα ενδυναμώσουν την ασφάλεια των κατοίκων του Δήμου μας, ενώ ένα άλλο σκέλος αφορά στην ανάδειξη της ιστορίας και την ανάπτυξη του τουρισμού καθώς και την ανάπτυξη προηγμένων ηλεκτρονικών υπηρεσιών και εφαρμογών κοινωνικής πρόνοιας.

Ειδικότερα, το Υποέργο 1 περιλαμβάνει ευφυείς εφαρμογές, συστήματα και πλατφόρμες για υγεία-πρόνοια, πολιτισμό-τουρισμό, ύψους 488.560 ευρώ (εξοπλισμό τηλεϊατρικής, συστήματα κινητού εξοπλισμού ακτινών Χ και υπερήχων, σύστημα αιματολογικής ανάλυσης, Infokiosks, τουριστικές ενημερωτικές πινακίδες κ.α.), ενώ το Υποέργο 2, συνολικού ύψους 595.200 ευρώ, αφορά σε δράσεις και μέτρα παρακολούθησης ελέγχου, πρόληψης και έγκαιρης προειδοποίησης (πίνακα διαχείρισης υποσυστημάτων, τηλεπικοινωνιακό εξοπλισμό, οχήματα πυροσβεστικού τύπου, drones και λογισμικό/εφαρμογή διαχείρισης και απεικόνισης δεδομένων πολιτικής προστασίας).

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε τοaqua blue new

 

gunaika banner new

youtube channel

Πώς χαρακτηρίζετε τους χειρισμούς της ελληνικής κυβέρνησης στο θέμα των Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται στην Τουρκία;

Θετικούς(8.5%)
Αρνητικούς(80.9%)
Δεν ξέρω / Δεν απαντώ(10.6%)
Συνολικές ψήφοι: 47
Η ψηφοφορία για αυτό το δημοψήφισμα έχει λήξει ενεργό: Απριλίου 27, 2018