Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Λήμνος>>ΚΚΕ Λήμνου για το ενδεχόμενο μετακίνησης της ιατρού από το Περιφερειακό Ιατρείο Πορτιανού

the roots web banners 06

ΚΚΕ Λήμνου για το ενδεχόμενο μετακίνησης της ιατρού από το Περιφερειακό Ιατρείο Πορτιανού
01.08.2022 | 21:15

ΚΚΕ Λήμνου για το ενδεχόμενο μετακίνησης της ιατρού από το Περιφερειακό Ιατρείο Πορτιανού

Συντάκτης/Συντάκτρια:  Κωνσταντίνα Αγιοστρατίτη
Κατηγορία: Λήμνος

Οι βουλευτές του ΚΚΕ Νομού Λέσβου, Κομνηνάκα Μαρία, Μανωλάκου Διαμάντω, Συντυχάκης Μανώλης, κατέθεσαν ερώτηση προς τον Υπουργό Υγείας, κ. Θάνο Πλεύρη, για το ζήτημα που έχει προκύψει σχετικά με το ενδεχόμενο μετακίνησης της ιατρού από το Περιφερειακό Ιατρείο Πορτιανού, απ' όπου βέβαια εξυπηρετούνται σε θέματα υγείας και τα γύρω χωριά. 

Ειδικότερα, η ερώτηση αναφέρει: 

Προς τον Υπουργό Υγείας

Θέμα: Μη υλοποίηση των σχεδίων για μετακίνηση της ιατρού από το Περιφερειακό ιατρείο του Πορτιανού Λήμνου και κάλυψη των αναγκών στις δομές υγείας της Λήμνου

Ανάστατοι είναι οι κάτοικοι του χωριού Πορτιανού της Λήμνου, αλλά και των παραπλήσιων χωριών του νησιού που εξυπηρετούνται σε θέματα υγείας από την ιατρό του Περιφερειακού ιατρείου του Πορτιανού, για το ενδεχόμενο μετακίνησης της από το συγκεκριμένο Περιφερειακό Ιατρείο.

Το πρόβλημα που δημιουργείται είναι αποτέλεσμα της πολιτικής τόσο της σημερινής όσο και των προηγούμενων κυβερνήσεων, που στα πλαίσια της εμπορευματοποίησης των δομών της Υγείας, διατηρούν την υποστελέχωση και την υποχρηματοδότηση των περιφερειακών ιατρείων, των αγροτικών ιατρείων και των νοσοκομείων συνολικά της χώρας, μεταξύ αυτών και του ακριτικού νησιού της Λήμνου. Ακολουθούν την πάγια τακτική της μετακίνησης υγειονομικού προσωπικού για να καλύψουν τα κενά, δημιουργώντας όμως προβλήματα και κενά ακόμα και εκεί που δεν υπήρχαν πριν.

Μετά από σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο χωριό Πορτιανού, με πρωτοβουλία του Προέδρου της κοινότητας και με την παρουσία των Προέδρων του Κοντιά, της Καλλιθέας και εκπροσώπου από το ΔΣ του Σωματείου Συνταξιούχων Λήμνου, αναδείχτηκε η απαίτηση των κατοίκων να μην μετακινηθεί η ιατρός από το Περιφερειακό Ιατρείο του Πορτιανού που εξυπηρετεί και τους κατοίκους των γύρω χωριών. Επιπλέον, ζητούν τη δημιουργία θέσης και την τοποθέτηση νοσηλευτικού προσωπικού στο Περιφερειακό Ιατρείο του Πορτιανού, καθώς και την τοποθέτηση απινιδωτή στο ιατρείο.

ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο κ. Υπουργός σε ποιες ενέργειες θα προβεί για:

  • - Να παραμείνει στη θέση της η ιατρός του Περιφερειακού Ιατρείου του Πορτιανού. Να στελεχωθούν πλήρως όλα τα περιφερειακά και αγροτικά ιατρεία της Λήμνου, το τοπικό ιατρείο της Μύρινας, (ΠΕΔΥ) και το νοσοκομείο της Λήμνου με το απαραίτητο μόνιμο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, ώστε να εξασφαλίζεται η εύρυθμη λειτουργία τους.
  • - Να εξοπλιστούν πλήρως με όλο τον απαραίτητο ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό το Περιφερειακό Ιατρείο του Πορτιανού και τα άλλα περιφερειακά και αγροτικά ιατρεία και να τοποθετηθούν απινιδωτές.

Οι Βουλευτές

Κομνηνάκα Μαρία

Μανωλάκου Διαμάντω

Συντυχάκης Μανώλης

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το

stenos400x400

Digilust banner

 

youtube channel