Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Λήμνος>>ΕΛΜΕ Λήμνου κι Αγίου Ευστρατίου: "Απαιτούμε την εξ αποστάσεως ορκωμοσία κι ανάληψη υπηρεσίας των νεοδιόριστων εκπαιδευτικών"

banner roots

ΕΛΜΕ Λήμνου κι Αγίου Ευστρατίου: "Απαιτούμε την εξ αποστάσεως ορκωμοσία κι ανάληψη υπηρεσίας των νεοδιόριστων εκπαιδευτικών"
13.08.2022 | 13:32

ΕΛΜΕ Λήμνου κι Αγίου Ευστρατίου: "Απαιτούμε την εξ αποστάσεως ορκωμοσία κι ανάληψη υπηρεσίας των νεοδιόριστων εκπαιδευτικών"

Συντάκτης/Συντάκτρια:  Κωνσταντίνα Αγιοστρατίτη
Κατηγορία: Λήμνος

Η ΕΛΜΕ Λήμνου κι Αγίου Ευστρατίου εκφράζει την έντονη διαμαρτυρία της για τον εξαναγκασμό όλων των νεοδιόριστων εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης που διορίστηκαν στα σχολεία της Λήμνου (Β΄ Λέσβου) και του Αγίου Ευστρατίου (Γ΄ Λέσβου), να παρουσιαστούν την ημέρα της ορκωμοσίας στη Μυτιλήνη.

Η σχετική ανακοίνωση αναφέρει:

"Γνωρίζετε πολύ καλά ότι η Λέσβος, η Λήμνος και ο Άγιος Ευστράτιος είναι τρία ξεχωριστά νησιά που δεν έχουν συχνή ακτοπλοϊκή κι αεροπορική σύνδεση μεταξύ τους, αλλά ούτε και με την ηπειρωτική Ελλάδα. Να προσθέσουμε πως εν μέσω της θερινής περιόδου τα αεροπορικά εισιτήρια είναι πανάκριβα. Επιπλέον, λόγω των μη συχνών συγκοινωνιών, οι συναδέλφισσες και οι συνάδελφοι είναι πιθανό να  αναγκαστούν σε παραπάνω έξοδα για μια ή και παραπάνω διανυκτερεύσεις στη Μυτιλήνη.

Όλα αυτά τα έξοδα οι συναδέλφισσες και οι συνάδελφοι υποχρεούνται να τα πληρώσουν από την τσέπη τους, με δεδομένο μάλιστα ότι προέρχονται από την ανεργία των καλοκαιρινών μηνών. Το Υπουργείο Παιδείας και η Διεύθυνση που τους υποχρεώνουν πρώτα να μετακινηθούν στη Λέσβο για την ορκωμοσία και μετά να μετακινηθούν στη Λήμνο και στον Άγιο Ευστράτιο για να παρουσιαστούν στα σχολεία που θα τοποθετηθούν, δεν θα τους καλύψουν αυτά τα έξοδα κι αδιαφορούν για την όλη ταλαιπωρία που θα υποστούν, ενόψει μάλιστα και της έξαρσης της πανδημίας του κορονοϊού.

Θεωρούμε απαράδεκτες αυτές τις μεθοδεύσεις του Υπουργείου Παιδείας και των Διευθύνσεων και απαιτούμε την εξ αποστάσεως ορκωμοσία και ανάληψη υπηρεσίας των νεοδιόριστων εκπαιδευτικών."

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το

stenos400x400

 

youtube channel