Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Λήμνος>>Λήμνος - Ημερίδα: Νέες Τάσεις στην ανάπτυξη Λειτουργικών Τροφίμων της Μεσογειακής Διατροφής με επίδραση στο Μικροβίωμα & Υγεία.(photos + video)

afoi poriazi

Λήμνος - Ημερίδα: Νέες Τάσεις στην ανάπτυξη Λειτουργικών Τροφίμων της Μεσογειακής Διατροφής με επίδραση στο Μικροβίωμα & Υγεία.(photos + video)
21.09.2022 | 18:02

Λήμνος - Ημερίδα: Νέες Τάσεις στην ανάπτυξη Λειτουργικών Τροφίμων της Μεσογειακής Διατροφής με επίδραση στο Μικροβίωμα & Υγεία.(photos + video)

Συντάκτης:  FM 100 Newsroom
Κατηγορία: Λήμνος

Στα πλαίσια της 3ης δια ζώσης Συνάντησης Εργασίας του έργου «Υποδομή Εφαρμογών Μικροβιώματος σε Συστήματα Τροφίμων – FOODBIOMES» που εντάσσεται στα πλαίσια της εθνικής δράσης «ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΑΡΙΣΤΕΙΑ», πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Γαροφαλλίδειο Αμφιθέατρο στη Μύρινα ημερίδα με θέμα: «Νέες Τάσεις στην ανάπτυξη Λειτουργικών Τροφίμων της Μεσογειακής Διατροφής με επίδραση στο Μικροβίωμα και την Υγεία».

imerida2

Η Υποδομή “FOODBIOMES” με συντονιστή το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης, αποτελεί μία από τις κύριες ερευνητικές υποδομές της χώρας στον τομέα της Αγροδιατροφής, ενός τομέα που αποτελεί βασική προτεραιότητα της Εθνικής Στρατηγικής Έξυπνης Εξειδίκευσης (RIS3) και κύριο πυλώνα για τον Εθνικό, τον Ευρωπαϊκό, αλλά και το Διεθνή Χώρο Έρευνας, συμβάλλοντας στην αποτελεσματική λειτουργία του τριγώνου της γνώσης «Εκπαίδευση – Έρευνα – Καινοτομία».

Αντικείμενο της “FOODBIOMES” αποτελεί η ανάπτυξη και αξιοποίηση εφαρμογών του μικροβιώματος σε συστήματα τροφίμων για την ενίσχυση της λειτουργικής τους δράσης και την παραγωγή νέων προϊόντων με ανώτερα ποιοτικά και λειτουργικά χαρακτηριστικά, την τεκμηρίωση της αυθεντικότητας των τροφίμων, τη βελτίωση παραδοσιακών τεχνικών παραγωγής και μεταποίησης και την παραγωγή νέας γνώσης για την επίδραση νέων καινοτόμων συστατικών στο μικροβίωμα και εν τέλει στην υγεία του ανθρώπου.

imerida1

Η ημερίδα πραγματοποιήθηκε στην έδρα του εταίρου-Τμήμα Επιστήμης Τροφίμων και Διατροφής, Πανεπιστήμιο Αιγαίου (ΤΕΤΔ ΠΑ), με Επιστημονικά Υπεύθυνο τον Επίκουρο Καθηγητή Α. Κουτελιδάκη, με την υποστήριξη του ΤΕΤΔ ΠΑ και του προέδρου του κου Κ. Γκατζιώνη,.

Συμμετείχαν ερευνητικές ομάδες από τους εταίρους της «FOODBIOMES», και συγκεκριμένα: το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης (Τμήμα Μοριακής Βιολογίας & Γενετικής, Τμήμα Ιατρικής και Τμήμα Αγροτικής Ανάπτυξης), με Επιστημονικά Υπεύθυνο τον Καθηγητή Ι. Κουρκουτά και Αναπλ. Επιστ. Υπευθ. την Καθηγήτρια κα Γρηγορίου Μ., το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων (Τμήμα Χημείας), με Επιστημονικά Υπεύθυνο τον Καθηγητή Α. Τζάκο, το Ιόνιο Πανεπιστήμιο (Τμήμα Επιστήμης & Τεχνολογίας Τροφίμων), με Επιστημονικά Υπεύθυνο τον Αναπληρωτή Καθηγητή Ν. Κοψαχείλη, το Πανεπιστήμιο Αιγαίου (Τμήμα Επιστήμης Τροφίμων και Διατροφής), με Επιστημονικά Υπεύθυνο τον Επίκουρο Καθηγητή Α. Κουτελιδάκη και Αναπλ. Επιστ. Υπεύθυνο τον Επικ. Καθηγητή Δ. Σαρρή, και την εταιρεία Συμβούλων «ΚΥΚΛΟΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ» με Υπεύθυνο τον κ. Π. Πανά.

imerida6

Στην ημερίδα συζητήθηκε ο ρόλος της εν λόγω ερευνητικής υποδομής ως δομή προώθησης της εκπαίδευσης, της έρευνας και της καινοτομίας, η σημασία της αξιοποίησης υποπροϊόντων τροφίμων κατά την παραγωγή καινοτόμων λειτουργικών τροφίμων η σημασία ανάπτυξης λειτουργικών τροφίμων με επίδραση στο μικροβίωμα, η συμβολή των τοπικών εταιρειών στην προσπάθεια αυτή, σε στρογγυλή τράπεζα με επιχειρήσεις τροφίμων της Λήμνου, ενώ θα παρουσιαστούν και τα πρώτα ερευνητικά αποτελέσματα του προγράμματος FOODBIOMES.

H ημερίδα υπολοιήθηκε στο πλαίσιο της Πράξης «Υποδομή Εφαρμογών Μικροβιώματος σε Συστήματα Τροφίμων-FOODBIOMES» (MIS 5047291) που εντάσσεται στη Δράση «Υποστήριξη της Περιφερειακής Αριστείας» και χρηματοδοτείται από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ανταγωνιστικότητα, Επιχειρηματικότητα και Καινοτομία» στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ 2014-2020, με τη συγχρηματοδότηση της Ελλάδας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης (Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης).

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε τοaqua blue new

 

gunaika banner new

youtube channel

Πώς χαρακτηρίζετε τους χειρισμούς της ελληνικής κυβέρνησης στο θέμα των Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται στην Τουρκία;

Θετικούς(8.5%)
Αρνητικούς(80.9%)
Δεν ξέρω / Δεν απαντώ(10.6%)
Συνολικές ψήφοι: 47
Η ψηφοφορία για αυτό το δημοψήφισμα έχει λήξει ενεργό: Απριλίου 27, 2018