Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Λήμνος>>Μαγδαληνή Τούφου: «Ο Περιφερειάρχης πρέπει να ορίσει Έπαρχο και πρέπει να βιαστεί»

afoi poriazi

charitakis banner new

Μαγδαληνή Τούφου: «Ο Περιφερειάρχης πρέπει να ορίσει Έπαρχο και πρέπει να βιαστεί»
22.09.2022 | 19:19

Μαγδαληνή Τούφου: «Ο Περιφερειάρχης πρέπει να ορίσει Έπαρχο και πρέπει να βιαστεί»

Συντάκτρια:  Δέσποινα Βασιλειάδου
Κατηγορία: Λήμνος

Αυτές τις μέρες συμπληρώνεται ένας μήνας από τότε που το Επαρχείο της Λήμνου παραμένει ακέφαλο.

Ήταν στα τέλη Αυγούστου όταν το Περιφερειακό Συμβούλιο που είχε οριστεί να συνεδριάσει στη Λήμνο, πραγματοποιήθηκε υπό τη σκιά της παραίτησης του Επάρχου, Άγγελου Βλάττα Λαμπρινού. 

Ο κ. Βλάττας, δεν πήρε ποτέ πίσω την απόφασή του, ο Περιφερειάρχης κ. Κώστας Μουτζούρης, μάλλον δεν κατέβαλε ιδιαίτερες προσπάθειες να τον μεταπείσει και έτσι έχουμε οδηγηθεί, ένα μήνα μετά τα γεγονότα, στην χειρότερη κατάσταση που είχε βρεθεί ποτέ το Επαρχείο της Λήμνου, χωρίς Έπαρχο, χωρίς Διοίκηση με τον κ. Κουφέλο Γεωγραφικό Αντιπεριφερειάρχη, να κάνει φιλότιμες πλην άδοξες προσπάθειες να διοικήσει το επαρχείο εκ του μακρόθεν!

Υπό αυτά τα δεδομένα, συνέντευξη παραχώρησε στον Fm 100 κ στη Δέσποινα Βασιλειάδου, η Περιφερειακή Σύμβουλος Μαγδαληνή Τούφου, η οποία στις 24 Αυγούστου δέχτηκε την πρόταση του Περιφερειάρχη να αναλάβει καθήκοντα Επάρχου!

Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης, η κ. Τούφου, εξήγησε τους λόγους για τους οποίους αρνήθηκε τελικά την πρόταση του Περιφερειάρχη και τόνισε την αδήριτη ανάγκη να τοποθετηθεί άμεσα Έπαρχος: «Αυτή τη στιγμή οι ανάγκες τρέχουν, εκκρεμεί η κατάρτιση του προϋπολογισμού, το προσχέδιο του οποίου, έχει καταρτιστεί από τους Υπαλλήλους!!! Αυτά δεν γίνονται από μακριά, κάποιος πρέπει να αναλάβει την ευθύνη», σημείωσε η κ. Τούφου, η οποία κατά τη διάρκεια της συνέντευξης αποκάλυψε πως ο Περιφερειάρχης, πρότεινε σε Παριφερειακό Σύμβουλο της συνεργαζόμενης παράταξης του κ. Χριστόφα να αναλάβει τα καθήκοντα του Επάρχου (!!!)

Ενδιαφέρον είχε κ η παρέμβαση, κατά τη διάρκεια της συζήτησης με την κ. Τούφου, του Νίκου Αναγνωστόπουλου, ο ορισμός του οποίου στη θέση του έμμισθου ειδικού συμβούλου, ανακοινώθηκε από τον κ. Μουτζούρη, μια μόλις μέρα μετά την πρόταση του στην κ. Τούφου. 

Ήταν η πρώτη δημόσια παρέμβαση του Νίκου Αναγνωστόπουλου μετά τον ορισμό του, στην οποία μάλιστα αποκάλυψε, πως μπορεί να ανακοινώθηκε επισήμως ο ορισμός του ως έμμισθος ειδικός σύμβουλος, αλλά ποτέ δεν προχώρησε επί της ουσίας η όλη διαδικασία. «Δεν είμαι ειδικός σύμβουλος, δεν έχω υπογράψει τίποτα», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Αναγνωστόπουλος (ακούστε την παρέμβαση του στο 35.30). 

 

 

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε τοaqua blue new

 

gunaika banner new

youtube channel

Πώς χαρακτηρίζετε τους χειρισμούς της ελληνικής κυβέρνησης στο θέμα των Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται στην Τουρκία;

Θετικούς(8.5%)
Αρνητικούς(80.9%)
Δεν ξέρω / Δεν απαντώ(10.6%)
Συνολικές ψήφοι: 47
Η ψηφοφορία για αυτό το δημοψήφισμα έχει λήξει ενεργό: Απριλίου 27, 2018