Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Λήμνος>>Μαγνητικό τομογράφο απέκτησε η Λήμνος (photos + audio + video)

banner roots

Μαγνητικό τομογράφο απέκτησε η Λήμνος (photos + audio + video)
23.09.2022 | 14:42

Μαγνητικό τομογράφο απέκτησε η Λήμνος (photos + audio + video)

Συντάκτης:  Παναγιώτης Σκαπέτης
Κατηγορία: Λήμνος

Στη Λήμνο έφτασε σήμερα το πρωί, ο μαγνητικός τομογράφος, ο οποίος μέσα από μια ιδιωτική πρωτοβουλία θα τεθεί το επόμενο διάστημα στις υπηρεσίες των κατοίκων του νησιού.

Λίγο μετά τις 9 το πρωί, ένας γερανός και ένας τράκτορας μαζί με επικαθήμενο βρέθηκαν στη Λεωφόρο Δημοκρατίας και ξεκίνησε η διαδικασία μεταφοράς του στο κτήριο που θα τον φιλοξενήσει.

Πρόκειται για ένα σύγχρονο μηχάνημα, το οποίο ήρθε στη Λήμνο από νοσοκομείο της Αγγλίας. Είναι κλειστού τύπου αλλά όπως ανέφερε στον FM100 και τη Δέσποινα Βασιλειάδου, ο ακτινοφυσικός Παναγιώτης Μουστάκας, οι χώροι του είναι αρκετά ευρύχωροι.

Ο κ. Μουστάκας επεσήμανε ότι δεν θα χρειάζεται να τοποθετείται όλο το σώμα του ασθενή στο μαγνητικό και πως οι χρόνοι εξέτασης έχουν μειωθεί αισθητά. Το κόστος της συμμετοχής για την εξέταση, ανέρχεται στα 35 με 40€.

Τέλος, εντύπωση προκαλεί το κόστος της επένδυσης, καθώς πέρα από τις 500.000€ που στοίχισε ο μαγνητικός τομογράφος, ξοδεύτηκαν άλλες 100.000€ για τη δημιουργία του ειδικού δωματίου μέσα στο οποίο θα εγκατασταθεί ο μαγνητικός τομογράφος.

Ακούστε όλα όσα ανέφερε ο κ. Μουστάκας στην εκπομπή «Θέμα και Ανάθεμα».

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το

stenos400x400

 

youtube channel