Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Λήμνος>>Προβολή ταινίας "Κεχαγιάς, ο άνθρωπος της Γης".
Προβολή ταινίας "Κεχαγιάς, ο άνθρωπος της Γης".
04.12.2022 | 11:49

Προβολή ταινίας "Κεχαγιάς, ο άνθρωπος της Γης".

Συντάκτης:  Παναγιώτης Σκαπέτης
Κατηγορία: Λήμνος

Γράφει ο Νίκος Ρηγόπουλος

Όσοι βρέθηκαν το βράδυ της Δευτέρας 28 Νοεμβρίου στο κινηματοθέατρο "Μαρούλα" απόλαυσαν οπωσδήποτε το ντοκιμαντέρ του Γιώργου Κωμάκη "Κεχαγιάς - ο άνθρωπος της γης".

Η προβολή, που πραγματοποιήθηκε με αφορμή την εκπόνηση του πολιτιστικού προγράμματος "Όψεις της άυλης πολιτιστικής κληρονομιάς της Λήμνου" στο Εσπερινό Γυμνάσιο με Λυκειακές Τάξεις Μύρινας, τιμήθηκε, εκτός από τους μαθητές και καθηγητές του σχολείου, και από απλούς πολίτες του νησιού, αλλά και από τη Μητρόπολη Λήμνου και Αγίου Ευστρατίου, μέσω του εκπροσώπου της π. Αναστασίου Σαργέντη.

Ο "Κεχαγιάς" του Κωμάκη, με την εμπνευσμένη και ατμοσφαιρική φωτογραφία του λημνιακού τοπίου, τα προσεγμένα και τεκμηριωμένα κείμενα των προσώπων του και την πολυσχιδή έρευνα που επιστράτευσε, πέτυχε κατά γενική ομολογία να αναδείξει τον Κεχαγιά σε πανανθρώπινο και διαχρονικό σύμβολο του ανθρώπου που αγωνίζεται για τη ζωή και την αξιοπρέπεια του, με μόνα εφόδια την εργασία του και τα αγαθά που του χάρισε η φύση.

Ευχαριστούμε θερμά τόσο τον σκηνοθέτη Γιώργο Κωμάκη για την ευγενική του συγκατάθεση να επιτρέψει την προβολή του ντοκιμαντέρ, όσο και τον ΟΕΠΑ για τη συνολική φροντίδα που επέδειξε στη διοργάνωση της εκδήλωσης.

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το

 

gunaika banner new

youtube channel

Πώς χαρακτηρίζετε τους χειρισμούς της ελληνικής κυβέρνησης στο θέμα των Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται στην Τουρκία;

Θετικούς(8.5%)
Αρνητικούς(80.9%)
Δεν ξέρω / Δεν απαντώ(10.6%)
Συνολικές ψήφοι: 47
Η ψηφοφορία για αυτό το δημοψήφισμα έχει λήξει ενεργό: Απριλίου 27, 2018