Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Λήμνος>>Προς Βουλευτές και Κόμματα η επιστολή της ΕΛΜΕ για τα προβλήματα των σχολείων της Λήμνου

banner roots

Προς Βουλευτές και Κόμματα η επιστολή της ΕΛΜΕ για τα προβλήματα των σχολείων της Λήμνου
07.01.2014 | 09:02

Προς Βουλευτές και Κόμματα η επιστολή της ΕΛΜΕ για τα προβλήματα των σχολείων της Λήμνου

Συντάκτης:  Παναγιώτης Σκαπέτης
Κατηγορία: Λήμνος

Επιστολή προς τους Βουλευτές του Νομού Λέσβου και τα Κόμματα της Ελληνική Βουλής, απέστειλε για άλλη μια φορά, η ΕΛΜΕ Λήμνου και Αγίου Ευστρατίου, επισημαίνοντας τα προβλήματα που παρουσιάζουν τα σχολεία της Β/θμιας εκπαίδευση του νησιού.

Η επιστολή αναφέρει:

«Το ΔΣ της ΕΛΜΕ Λήμνου σας ενημερώνει πως παρά τις προσλήψεις αναπληρωτών στις 6-12-2013 τα κενά στο ΕΠΑΛ Μούδρου δεν καλύφθηκαν, διότι και οι 4 αναπληρωτές που προσελήφθησαν αρνήθηκαν το διορισμό τους. Και πώς να τον αποδεχτούν, όταν θα αμείβονται με τον πενιχρό μισθό του ΕΣΠΑ; Είναι αδύνατον να επιβιώσει κάποιος μακριά από το σπίτι του με τα ελάχιστα χρήματα που θα παίρνει μέσω του ΕΣΠΑ(περίπου 500€), πληρώνοντας ενοίκιο, λογαριασμούς, διατροφή, βενζίνη…

Αντί το Υπουργείο να προχωρήσει σε μόνιμους διορισμούς εκπαιδευτικών για να καλυφθούν οι πάγιες ανάγκες των σχολείων της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, επαφίεται στην κάλυψη των κενών από αναπληρωτές με μισθούς πείνας. Αντί το Υπουργείο να δίνει κίνητρα στους εκπαιδευτικούς προκειμένου να υπηρετήσουν στην παραμεθόριο και να καλυφθούν οι εκπαιδευτικές ανάγκες των μαθητών των νησιωτικών περιοχών αδιαφορεί επιδεικτικά, ελπίζοντας πως θα βρεθεί κάποιος απελπισμένος να εργαστεί για ψίχουλα στις εσχατιές της Ελλάδας.

Την ίδια ώρα, που δεν υπάρχει κανένα οικονομικό κίνητρο για τους συναδέλφους αναπληρωτές να έρθουν στο παραμεθόριο νησί μας, ουσιαστικά δεν υπάρχει  ούτε το κίνητρο της επιπλέον μοριοδότησης, που δίνουν οι παραμεθόριες περιοχές, καθώς οι διορισμοί έχουν παγώσει και τα μόρια έχουν μόνο συλλεκτικό χαρακτήρα πια.

Παράλληλα, ενώ το Υπουργείο γνωρίζει ότι τα κενά στο ΕΠΑΛ Μούδρου δεν έχουν καλυφθεί, μέχρι αυτή τη στιγμή δεν έκανε καμία ενέργεια προκειμένου να προσληφθούν άλλοι αναπληρωτές. Ως εκ τούτου, τα κενά στο ΕΠΑΛ Μούδρου παραμένουν, όπως και τα υπόλοιπα κενά που σας αναφέραμε στην υπ.αριθμόν 185/06-12-2013 επιστολή μας. Βέβαια, αυτή είναι η χρόνια κατάσταση των σχολείων της Λήμνου. Κάθε χρόνο όσον αφορά στο ΕΠΑΛ Μούδρου και το Ε.Ε.Ε.Ε.Κ Ρεπανιδίου αντιμετωπίζουμε το ίδιο πρόβλημα με την υποστελέχωση αυτών των δυο σχολείων, που ανήκουν στους ευαίσθητους τομείς της τεχνικής εκπαίδευσης και της ειδική αγωγής. Είναι λυπηρό η Πολιτεία να δείχνει τέτοια αναλγησία όσον αφορά την εκπαίδευση στις παραμεθόριες περιοχές.

Παρακαλούμε για τις δικές σας ενέργειες προκειμένου να καλυφθούν τα κενά των σχολείων της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στη Λήμνο». 

 

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το