Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Λήμνος>>Αγιασμός των υδάτων στη Μύρινα με συννεφιασμένο καιρό και αρκετό κόσμο (photos)

banner roots

Αγιασμός των υδάτων στη Μύρινα με συννεφιασμένο καιρό και αρκετό κόσμο (photos)
06.01.2014 | 12:37

Αγιασμός των υδάτων στη Μύρινα με συννεφιασμένο καιρό και αρκετό κόσμο (photos)

Συντάκτρια:  Δέσποινα Βασιλειάδου
Κατηγορία: Λήμνος

 

Η Θεία Λειτουργία και η Ακολουθία του Αγίου και Μεγάλου Αγιασμού, τελέστηκαν στον Ιερό Ναό της Αγίας τριάδος στη Μύρινα και όπως κάθε χρόνο μετά το τέλος της, η πομπή με τον Μητροπολίτη Λήμνου, τους ιερείς και τους πιστούς, κατέληξε στο λιμάνι της Μύρινας, όπου και τελέσθηκε ο Καθαγιασμός των υδάτων.

Ο καιρός συννεφιασμένος, αλλά οι σχετικά υψηλές θερμοκρασίες ήταν σύμμαχος του σημερινού πρωινού, με αποτέλεσμα αρκετός κόσμος να προσέλθει για να παρακολουθήσει την ρίψη του Τιμίου Σταυρού.

Παρούσες ήταν η πολιτική, στρατιωτική και θρησκευτική ηγεσία του τόπου, παρών και ο βουλευτής του ΠΑ.ΣΟ.Κ στο νομό Νίκος Σηφουνάκης, ο οποίος για 31 διαδοχικά χρόνια, αυτή τη μέρα, βρίσκεται στη Λήμνο, προκειμένου να συμμετέχει στον εορτασμό των Θεοφανείων.

Τον Σταυρό έπιασε τελικά ο 30χρονος Κώστας Ψυρούκης, ο οποίος πέφτει στα νερά κάθε χρόνο τα τελευταία δέκα χρόνια και μάλιστα ήταν και ο περσινός τυχερός. Λίγα λεπτά αργότερα, μιλώντας στον Fm 100, ο Κώστας δήλωσε πολύ χαρούμενος και ευχήθηκε υγεία και καλή χρονιά στους κατοίκους της Λήμνου.


Φωτό: Ιωάννης Καπετάνος

 

 

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το

stenos400x400

 

youtube channel