Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Λήμνος>>ΛΑΣ Λήμνου: «Καταψηφίστηκε η πρόταση μας για μείωση των ανταποδοτικών τελών του Δήμου Λήμνου»

banner roots

ΛΑΣ Λήμνου: «Καταψηφίστηκε η πρόταση μας για μείωση των ανταποδοτικών τελών του Δήμου Λήμνου»
24.03.2023 | 20:07

ΛΑΣ Λήμνου: «Καταψηφίστηκε η πρόταση μας για μείωση των ανταποδοτικών τελών του Δήμου Λήμνου»

Συντάκτης:  Παναγιώτης Σκαπέτης
Κατηγορία: Λήμνος

Ανακοίνωση εξέδωσε η Δημοτική Παράταξη «Λαϊκή Συσπείρωση» με θέμα «Καταψηφίστηκε από όλες τις υπόλοιπες παρατάξεις η πρόταση της Λαϊκής Συσπείρωσης για μείωση των ανταποδοτικών τελών του Δήμου Λήμνο | Μόνο με αλλαγή συσχετισμών και ενίσχυση της Λαϊκής Συσπείρωσης μπορούν να έχουν οι δημότες ένα Δημοτικό Συμβούλιο πιο κοντά στις σύγχρονες ανάγκες τους».

Στην ανακοίνωση της η ΛΑΣ Λήμνου επισημαίνει

Στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της 22-3-2023, με 16 ΟΧΙ και 3 ΠΑΡΩΝ, καταψηφίστηκε η συγκεκριμένη πρόταση της Λαϊκής Συσπείρωσης για μείωση των ανταποδοτικών τελών στους λογαριασμούς του ρεύματος, που θα συνέβαλε στην ελάφρυνση της ακρίβειας που αντιμετωπίζουν οι αυτοαπασχολούμενοι, οι μικρές επιχειρήσεις, οι λαϊκές οικογένειες της Λήμνου, λόγω των αντιλαϊκών πολιτικών όλων των κυβερνήσεων.

Οι δημοτικοί σύμβουλοι όλων των άλλων παρατάξεων καταψήφισαν την πρόταση με τη δικαιολογία ότι δεν αντέχουν τα οικονομικά του Δήμου, τη στιγμή που έχουν γίνει ανάλογες μειώσεις και σε άλλους Δήμους, τη στιγμή που ψήφισαν τη διαγραφή προστίμων ύψους πάνω από 638.000 ευρώ για αυθαίρετα με τη δικαιολογία των λαθών των προηγούμενων, τη στιγμή που ψήφισαν τη δημιουργία κατασκευών επιχειρήσεων (ξενοδοχείο και ελαιοτριβείο) εντός περιοχών natura, τη στιγμή που οι συνδημότες μας δεν έχουν ούτε αυτές τις ανταποδοτικές υπηρεσίες του Δήμου για τις οποίες πληρώνουν.

Η λογική τους και η πολιτική τους συμπλέει με την πολιτική   του «κόστους» προς όφελος των κερδών των μεγάλων επιχειρήσεων, με την πολιτική των Δήμων ως φοροεισπρακτικών μηχανισμών του κράτους, το μακρύ χέρι της εκάστοτε κυβέρνησης. Δεν συζητούν την δυναμική διεκδίκηση επιπλέον κρατικών κονδυλίων, δεν συζητούν την αύξηση των δημοτικών τελών ελλιμενισμού στα πλοία των εφοπλιστικών εταιρειών, στα κέρδη των μεγάλων ξενοδοχειακών μονάδων του νησιού.

Καλούμε τους εργαζόμενους, τους επαγγελματοβιοτέχνες και αγροτοκτηνοτρόφους του νησιού μας να βγάλουν τα ανάλογα συμπεράσματα και να συμπορευτούν με τη Λαϊκή Συσπείρωση στην προοπτική αλλαγής συσχετισμών μέσα και στο Δημοτικό Συμβούλιο.

Δημοσιεύουμε ξανά την αναλυτική πρόταση της Λαϊκής Συσπείρωσης που καταψήφισε η πλειοψηφία του Δημοτικού Συμβουλίου:

Για τον γενικό πληθυσμό:

Μείωση του επαγγελματικού συντελεστή κατά 35% και του οικιακού συντελεστή κατά 10%. Ενημερώνουμε ότι ανάλογες μειώσεις έχει εγκρίνει και άλλο δημοτικό συμβούλιο.

Για τις ευπαθείς ομάδες:

Άποροι: Πλήρη απαλλαγή.

Πολύτεκνοι με τέσσερα προστατευόμενα τέκνα και άνω, με ετήσιο οικογενειακό εισόδημα έως 30.000 €: Πλήρης απαλλαγή.

Πολύτεκνοι με τέσσερα προστατευόμενα τέκνα και άνω, με ετήσιο οικογενειακό εισόδημα από 30.001 έως 40.000 €: Απαλλαγή κατά το 50%.

Τρίτεκνοι με τρία προστατευόμενα τέκνα με ετήσιο οικογενειακό εισόδημα έως 25.000 €: Πλήρη απαλλαγή.

Τρίτεκνοι με τρία προστατευόμενα τέκνα με ετήσιο οικογενειακό εισόδημα από 25.001 έως 30.000 €: Απαλλαγή κατά το 50%.

Άτομα με αναπηρία με ποσοστό αναπηρίας μεγαλύτερο ή ίσο του 67%, και ετήσιο οικογενειακό εισόδημα έως 30.000€: Πλήρη απαλλαγή.

Άτομα με αναπηρία με ποσοστό αναπηρίας μεγαλύτερο ή ίσο του 67% και ετήσιο οικογενειακό εισόδημα από 30.001 έως 40.000€: Απαλλαγή κατά το 50%.

Χήρος-Χήρα που δεν έχει τελέσει άλλο γάμο,  με  1 ή 2 προστατευόμενα τέκνα και ετήσιο οικογενειακό εισόδημα έως 20.000€: Πλήρη απαλλαγή.

Μονογονεϊκές οικογένειες των περιπτώσεων απόκτησης τέκνου –ων χωρίς γάμο ή χωρίς σύμφωνο συμβίωσης των γονέων, με προστατευόμενα τέκνα και ετήσιο οικογενειακό εισόδημα έως 20.000€ : Πλήρη απαλλαγή.

Μακροχρόνια Άνεργοι( πάνω από 1 έτος) οι οποίοι θα είναι εγγεγραμμένοι στα μητρώα του ΟΑΕΔ,  δηλώνουν στην φορολογική δήλωση μόνο μία κατοικία έως 120 τ.μ  για τον χώρο  κύριας χρήσης και έχουν ετήσιο οικογενειακό εισόδημα έως 7.000€: Απαλλαγή κατά το 50%.

Μακροχρόνια Άνεργα Ζευγάρια ( πάνω από 1 έτος ) οι οποίοι  είναι εγγεγραμμένοι στα μητρώα του ΟΑΕΔ,  δηλώνουν στην φορολογική δήλωση μόνο μία κατοικία έως 120 τ.μ για τον χώρο κύριας χρήσης και έχουν ετήσιο οικογενειακό εισόδημα έως 10.000€: Πλήρη απαλλαγή.

Δικαιούχοι ΚΕΑ που δηλώνουν στην φορολογική δήλωση μόνο μία κατοικία έως 120 τ.μ για τον χώρο κύριας χρήσης: Απαλλαγή κατά το 50%.

Μύρινα 24-3-2023

Οι Δημοτικοί Σύμβουλοι

Μαδυτινός Κωνσταντίνος

Λιβαθυνόπουλος Αλέξανδρος

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το

stenos400x400

 

youtube channel