Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Λήμνος>>Τα έργα για την «πράσινη ενέργεια» στον Άγιο Ευστράτιο επισκέφθηκε ο Ιάσων Πιπίνης

the roots web banners 06

Τα έργα για την «πράσινη ενέργεια» στον Άγιο Ευστράτιο επισκέφθηκε ο Ιάσων Πιπίνης
27.03.2023 | 19:16

Τα έργα για την «πράσινη ενέργεια» στον Άγιο Ευστράτιο επισκέφθηκε ο Ιάσων Πιπίνης

Συντάκτρια:  Δέσποινα Βασιλειάδου
Κατηγορία: Λήμνος

Τα έργα που υλοποιούνται στο ακριτικό νησί του Αγίου Ευστρατίου για την πράσινη ενέργεια επισκέφθηκε ο Ειδικός Σύμβουλος του Πρωθυπουργού κ. Ιάσων Πιπίνης.

Ο Άγιος Ευστράτιος θα είναι το μοναδικό νησί στην Ελλάδα που θα έχει ενεργειακή αυτονομία, χρησιμοποιώντας κατά 85% ανανεώσιμες πηγές ενέργειας. «Τα μεγάλα έργα που βρίσκονται σε εξέλιξη στο νησί του Αγίου Ευστρατίου, των περίπου 250 κατοίκων, αντανακλούν την θέληση και την αποφασιστικότητα μιας κοινωνίας που θέλει να κοιτάζει μπροστά, χωρίς να μεμψιμοιρεί. Τα οφέλη από τη μεταμόρφωση του σε πράσινο νησί είναι τεράστια. Στον Άγιο Ευστράτιο κατασκευάζεται υβριδικός σταθμόςπαραγωγής και αποθήκευσης ηλεκτρικής ενέργειας. Οι συμπολίτες μας, μεταξύ άλλων, θα εξοικονομήσουν χρήματα από την κατανάλωση ρεύματος, το οποίο θα παράγεται από αιολική και ηλιακή ενέργεια. Αυτό το μεγάλο έργο αναμφισβήτητα θα συμβάλλει στην οικονομική ανάπτυξη του νησιού», τονίζει ο κ. Πιπίνης σε ανάρτηση του στο διαδίκτυο.

Τοποθετείται η ανεμογεννήτρια

Τον στενό συνεργάτη του Πρωθυπουργού συνόδευσε στα έργα του Αγίου Ευστρατίου η Δήμαρχος κ. Μαρία Κακαλή, με την οποία βρέθηκαν και στον χώρο όπου ήδη από το περασμένο Σάββατο μεταφέρθηκε και τοποθετήθηκε τμήμα της ανεμογεννήτριας, που θα χρησιμοποιηθεί για τον αιολικό σταθμό. «Διαπιστώνω ότι η κ. Κακαλή, που έχει πιστέψει στα οφέλη αυτού του μεγάλου έργου, προωθεί με επιτυχία την εικόνα του νησιού - πρότυπο για την κυκλική οικονομία», αναφέρει ο κ. Πιπίνης.

Ο κ. Πιπίνης συνάντησε και την υπεύθυνη του έργου της αναδόχου εταιρείας ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή, κ. Άννα Χατζηφώτη, με την οποία επισκέφθηκαν και το σημείο όπου θα τοποθετηθούν οι τέσσερις δεξαμενές για το δίκτυο τηλεθέρμανσης, που θα μεταφέρει θερμό νερό στα σπίτια των κατοίκων. Τα έργα για το πράσινο νησί αναμένεται να έχουν ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του έτους. «Η πράσινη ενέργεια μπορεί να γίνει μοχλός ανάπτυξης για τον Άγιο Ευστράτιο και να συμβάλλει σημαντικά ώστε οι νέοι μας να παραμείνουν στον τόπο τους», επισημαίνει ο κ. Πιπίνης.

Ο κ. Πιπίνης υποστηρίζει πως «η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη προωθεί την έννοια της ενεργειακής Δημοκρατίας, διασφαλίζοντας την κοινωνικά δίκαιη πρόσβαση των πολιτών στην πράσινη μετάβαση. Το αποδεικνύει και το Πρόγραμμα ”Φωτοβολταϊκά στη στέγη”, η πλατφόρμα του οποίου θα ανοίξει τον Απρίλιο για νοικοκυριά και αγρότες».

 

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το

 

banner 300x250 superRunner thessaloniki GR

 

stenos400x400

 

youtube channel