Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Λήμνος>>Μέσω της δικαστικής οδού η απάντηση του Δήμου Λήμνου στα «τερτίπια» της ΝΕΛ
afoi poriazi
Μέσω της δικαστικής οδού η απάντηση του Δήμου Λήμνου στα «τερτίπια» της ΝΕΛ
23.01.2014 | 18:54

Μέσω της δικαστικής οδού η απάντηση του Δήμου Λήμνου στα «τερτίπια» της ΝΕΛ

Συντάκτης:  FM 100 Newsroom
Κατηγορία: Λήμνος

Μέσω της δικαστικής οδού φαίνεται πως θα απαντήσει ο Δήμος Λήμνου, στα «τερτίπια» της Ναυτιλιακής Εταιρίας Λέσβου.

Η χθεσινή ανακοίνωση της ΝΕΛ, ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι , αφού για ακόμα μία φορά η Λήμνος έμεινε χωρίς ακτοπλοϊκή σύνδεση με το λιμάνι του Λαυρίου καθώς ήταν αδύνατο, λόγω έλλειψης  χρημάτων,  να πραγματοποιηθεί ο  ανεφοδιασμός του πλοίου “Aqua Maria”

Ο Αντιδήμαρχος Λήμνου, Παναγιώτης Τσανταρλιώτης, μιλώντας στην ενημερωτική εκπομπή του Fm 100, ¨Θέμα και Ανάθεμα” ανέφερε πως, μόνο το τελευταίο διάστημα η ΝΕΛ έχει υποπέσει σε 4 σοβαρά ατοπήματα τα οποία έρχονται σε πλήρη αντίθεση με την σύμβαση  που έχει υπογραφεί και είναι σε ισχύ.

Οι Δικηγόροι του Δήμου Λήμνου, εξετάζουν έναν προς έναν τους όρους της σύμβασης και μελετούν τα δικαιώματα μα και τις υποχρεώσεις της εταιρίας ενώ σύντομα αναμένονται τα πρώτα αποτελέσματα.

Οι κινήσεις της Δημοτικής Αρχής δεν σταματούν εδώ, αφού με βάση το δικαίωμα που δίνει ο νομός, μέσω επιθεωρητών θα ζητηθούν ευθύνες κατά παντός υπευθύνου για την  κατάσταση που παρουσιάζει η ακτοπλοϊκή σύνδεση της Λήμνου.

Εντωμεταξύ, ο κ. Τσανταρλιώτης, αποκάλυψε πως με αίτημα της, η Ναυτιλιακή Εταιρεία Λέσβου, ζητάει από το Υπουργείο να παραμείνει στο δρομολόγιο Λαύριο- Λήμνος ως ενδιάμεσος προορισμός το λιμάνι των Ψαρών, ακόμα και μετά την επιστροφή του πλοίου «Ταξιάρχης».

Αξίζει να σημειωθεί, πως από τότε που στη γραμμή Λαύριο – Λήμνος επέστρεψε το «Ταξιάρχης», το πλοίο που εξυπηρετεί τα Ψαρά είναι το «Aqua Maria», έτσι όταν το πλοίο αντικατέστητε το «Ταξιάρχης», προστέθηκαν και τα Ψαρά ως ενδιάμεσος προορισμός στα 2 από τα 3 δρομολόγια του πλοίου.

Ακούστε ένα απόσπασμα από τα όσα ανέφερε ο κ. Τσανταρλιώτης.

 

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε τοaqua blue new

 

gunaika banner new

youtube channel

Πώς χαρακτηρίζετε τους χειρισμούς της ελληνικής κυβέρνησης στο θέμα των Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται στην Τουρκία;

Θετικούς(8.5%)
Αρνητικούς(80.9%)
Δεν ξέρω / Δεν απαντώ(10.6%)
Συνολικές ψήφοι: 47
Η ψηφοφορία για αυτό το δημοψήφισμα έχει λήξει ενεργό: Απριλίου 27, 2018