Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Λήμνος>>Η Λήμνος του τότε μέσα από τον φακό του Jon Kennerley (photos)

the roots web banners 06

Η Λήμνος του τότε μέσα από τον φακό του Jon Kennerley (photos)
13.09.2023 | 21:12

Η Λήμνος του τότε μέσα από τον φακό του Jon Kennerley (photos)

Συντάκτρια:  Δέσποινα Βασιλειάδου
Κατηγορία: Λήμνος

Γράφει, η Δέσποινα Βασιλειάδου

Ο Χώρος Τέχνης “Αποθήκη” στο Παλιό Λιμάνι της Μύρινας εγκαινιάζει τη Δευτέρα 18 Σεπτεμβρίου στις 19:00 την έκθεση φωτογραφίας του Jon Kennerley, με νοσταλγικές φωτογραφίες από το παρελθόν του νησιού. 

Ο Jon Kennerley, δέθηκε με τη Λήμνο. Σίγουρα πίσω απ την αγάπη του για το νησί, κρύβεται μια ιστορία απ αυτές που μας δένουν με τους τόπους, μια ιστορία με αρχή, μέση και τέλος, που προς το παρόν την κρατάει για τον εαυτό του. Ίσως νιώσει την ανάγκη να την εκμυστηρευτεί, κατά τη σύντομη παραμονή του στη Λήμνο για τις ανάγκες της έκθεσης.

Η ιστοσελίδα του, πάντως,( http://www.jonkennerleyphotography.com/ ) έχει μια ολόκληρη γωνιά αφιερωμένη στο νησί μας. Όλες οι υπόλοιπες αδυναμίες του μαζί και η Λήμνος κάπου ξεχωριστά, αυτόνομα.

«Ξεφυλλίζεις» το φωτογραφικό υλικό του Kennerley και είναι σαν να μπαίνεις ξαφνικά σε μια κάψουλα υπαρκτού χωροχρόνου. Το μάτι αγνοεί ό,τι υπάρχει γύρω του στον παρόντα χρόνο, εστιάζει στα χρώματα των φωτογραφιών εκείνης της εποχής αρχικά, και έπειτα σε αυτές καθαυτές τις φωτογραφίές. 

Το αυτί, αποξενώνεται από τους ήχους του τωρινού περιβάλλοντος και είναι σαν να λαμβάνει πια τους ήχους από τους ανθρώπους και τα αντικείμενα που πρωταγωνιστούν σε αυτές. 

Να ας πούμε, όταν κοιτάς τη φωτογραφία στο προαύλιο του 1ου δημοτικού σχολείου, είναι σαν να ακούς τις φωνές των παιδιών που κουβαλάνε τις καρέκλες τους για να μπουν ξανά στις τάξεις, κι εδώ σου 'ρχεται να ρωτήσεις: «τι κάνατε με τις καρέκλες σας στην αυλή;».

Βέβαια, όταν κοιτάς τη συγκεκριμένη φωτογραφία, σου έρχονται κι άλλες σκέψεις στο μυαλό όπως «σχεδόν ίδιο αυτό το σχολείο σαράντα χρόνια μετά και δεν θα έπρεπε…».

Η έκθεση θα είναι ανοιχτή καθημερινά από τις 19:00 το απόγευμα έως τις 23:00 το βράδυ από τις 18 έως 28 Σεπτεμβρίου. 

Ένα μικρό δείγμα απο τη δουλειά του Jon Kennerley:


 

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το

stenos400x400

 

youtube channel