Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Λήμνος>>Και μετά το Λύκειο τί; | Σύμβουλος Επαγγελματικού Προσανατολισμού στα Λύκεια της Λήμνου (mp3)

banner roots

Και μετά το Λύκειο τί; | Σύμβουλος Επαγγελματικού Προσανατολισμού στα Λύκεια της Λήμνου (mp3)
13.02.2014 | 13:43

Και μετά το Λύκειο τί; | Σύμβουλος Επαγγελματικού Προσανατολισμού στα Λύκεια της Λήμνου (mp3)

Συντάκτης:  Παναγιώτης Σκαπέτης
Κατηγορία: Λήμνος

Στη Λήμνο βρίσκεται τις τελευταίες ημέρες η κα Ευγενία Τοροσιάδου, Σχολικός Σύμβουλος Επαγγελματικού Προσανατολισμού του Δημοσίου.

Η κα Τοροσιάδου, επισκέπτεται τα Λύκεια του νησιού και έρχεται σε προσωπική επαφή με τους μαθητές της Β’ και Γ΄ τάξης των σχολείων, προσπαθώντας να κατανοήσει τα «θέλω» των παιδιών και να τα καθοδηγήσει σε μια από τις πιο σημαντικές αποφάσεις, για την μετέπειτα πορεία της ζωής τους, αυτή της επαγγελματικής σταδιοδρομίας.

Όπως ανέφερε η Σχολική Σύμβουλος, στην ενημερωτική εκπομπή του Fm 100, “Θέμα και Ανάθεμα”, η δουλειά του Συμβούλου έχει γίνει πολύ δύσκολη, αφού συνδέεται άμεσα με την πολιτική ανάπτυξη που έχει η κάθε χώρα καθώς παρατηρείται αύξηση στους άνεργους πτυχιούχους.

Τα δεδομένα γύρω μας έχουν αλλάξει, επομένως θα πρέπει να αλλάξει και η δική μας νοοτροπία, κατά την επιλογής της επαγγελματικής σταδιοδρομίας, τόνισε, ενώ πρόσθεσε πως μια πολύ καλή επιλογή επαγγέλματος για τους νέους, είναι και το αντικείμενο του Σχολικός Σύμβουλος.

Βασικό ρόλο, στην τελική απόφαση του παιδιού, παίζουν οι γονείς και για το λόγο αυτό, η κα Τοροσιάδου πραγματοποίησε συγκέντρωση με τους γονείς των μαθητών των Λυκείων, προκειμένου να τους ενημερώσει για να νέα δεδομένα στην αγορά εργασίας.

Ακούστε όσα δήλωσε στον Fm 100, η Σχολική Σύμβουλος.

 

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το