Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Λήμνος>>Χωρίς Αγγειοχειρουργό και Παιδοψυχολόγο το Νοσοκομείο Λήμνου

banner roots

Χωρίς Αγγειοχειρουργό και Παιδοψυχολόγο το Νοσοκομείο Λήμνου
13.02.2014 | 09:41

Χωρίς Αγγειοχειρουργό και Παιδοψυχολόγο το Νοσοκομείο Λήμνου

Συντάκτης:  Παναγιώτης Σκαπέτης
Κατηγορία: Λήμνος

Χωρίς Αγγειοχειρουργό και Παιδοψυχολόγο, φαίνεται πως μένει το Νοσοκομείο Λήμνου, λόγω του προβλήματος που παρουσιάστηκε με την πληρωμή των οδοιπορικών, καθώς υπήρξε μεγάλη καθυστέρηση στην έκδοση των αποφάσεων μετακίνησης, με αποτέλεσμα ο πάρεδρος να μην εγκρίνει τη δαπάνη.

Αξίζει να σημειωθεί πως οι επισκέπτες ιατροί μεταβαίνουν στη Λήμνο από άλλα νοσοκομεία, όπως της Θεσσαλονίκης, αλλά και της Αθήνας.

Ορμώμενος από την εξέλιξη αυτή, ο Τέρενς Κουΐκ, κατέθεσε ερώτηση προς τον Υπουργό Υγείας με θέμα «Χωρίς Αγγειοχειρούργο και Παιδοψυχολόγο η Λήμνος»

Η ερώτηση αναφέρει:

«Κύριε Υπουργέ,
Για ακόμα μια φορά ο απλός πολίτης καλείται να πληρώσει το κόστος της μνημονιακής πολιτικής της συγκυβέρνησής σας, που έχει εξοντωτικό αντίκτυπο στο αναφαίρετο δικαίωμα όλων των Ελλήνων για δημόσια , ποιοτική και δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη.

Τελευταίο κρούσμα το νησί της Λήμνου, που θα παραμείνει χωρίς Αγγειοχειρουργό και Παιδοψυχίατρο, λόγω του προβλήματος που παρουσιάστηκε με την πληρωμή των οδοιπορικών, καθώς υπήρξε μεγάλη καθυστέρηση στην έκδοση των αποφάσεων μετακίνησης, με αποτέλεσμα ο πάρεδρος να μην εγκρίνει τη δαπάνη. (Οι επισκέπτες ιατροί μεταβαίνουν στη Λήμνο από άλλα νοσοκομεία, της Θεσσαλονίκης κυρίως, αλλά και της Αθήνας).

Όπως, δυστυχώς, ΔΕΝ ΑΝΤΙΛΑΜΒΑΝΕΣΘΕ, η ελλιπής στελέχωση των νοσοκομείων με εξειδικευμένο ιατρικό προσωπικό, αναγκάζει τους ασθενείς να ταξιδέψουν εκτός νησιού, για να υποβληθούν ακόμη και σε απλές θεραπείες.

Επιπλέον αναγκάζει το κράτος να αναλώνεται σε αεροδιακομιδές, που κοστίζουν πολλά περισσότερα απ’ ότι θα κόστιζε η στελέχωση των ιατρείων των νησιών.
Και όλα αυτά, με μία από τις βασικές αιτίες, που απορρέει επίσης από μνημονιακή απόφασή σας, η Πολιτεία να μην δίνει κίνητρα στους γιατρούς για να στελεχώσουν δύσκολα, από γεωγραφικής πλευράς, νοσοκομεία της χώρας.

Ερωτάται ο κ. Υπουργός


1. Σε τι ενέργειες θα προβείτε ΑΜΕΣΑ για την κάλυψη του Αγγειοχειρουργού και του Παιδοψυχιάτρου στο Νοσοκομείο Λήμνου;


2. Σε τι ενέργειες προτίθεται να προβεί το Υπουργείο σας, για να διευκολύνει τη μετάβαση των επισκεπτών ιατρών στις ακριτικές περιοχές;


3. Είναι στις προθέσεις της κυβέρνησης η χάραξης εθνικής πολιτικής για την υγειονομική κάλυψη των ακριτικών περιοχών της χώρας;».

 

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το

stenos400x400

 

youtube channel