Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Λήμνος>>Λήμνος: Οι μαθητές του Γυμνασίου Μούδρου στέλνουν μηνύματα για το περιβάλλον στον Έλληνα Πρωθυπουργό

banner roots

Λήμνος: Οι μαθητές του Γυμνασίου Μούδρου στέλνουν μηνύματα για το περιβάλλον στον Έλληνα Πρωθυπουργό
27.11.2023 | 19:05

Λήμνος: Οι μαθητές του Γυμνασίου Μούδρου στέλνουν μηνύματα για το περιβάλλον στον Έλληνα Πρωθυπουργό

Συντάκτρια:  Δέσποινα Βασιλειάδου
Κατηγορία: Λήμνος

Το σχολείο του Γυμνασίου Μούδρου υλοποιεί φέτος δύο προγράμματα περιβαλλοντικής εκπαίδευσης και συμμετέχει ενεργά στην πρόσκληση του Διεθνούς Ιδρύματος για την Περιβαλλοντική Εκπαίδευση (FEE).

Έτσι μαθήτριες της Α΄ τάξης του σχολείου μας ανταποκρίθηκαν στην πρόσκληση που λάβαμε να γράψουμε και να στείλουμε στον Πρωθυπουργό της Ελλάδας κάρτες που εκφράζουν τις περιβαλλοντικές ανησυχίες της νέας γενιάς των ευαισθητοποιημένων πολιτών.

Ενόψει της ιδιαίτερα σημαντικής διάσκεψης κορυφής του ΟΗΕ για το κλίμα στο Ντουμπάι (COP28), που αποτελεί μία παγκόσμια ευκαιρία προκειμένου τα κράτη να επανεξετάσουν και να επαναπροσδιορίσουν την ατζέντα για το κλίμα, το Διεθνές Ίδρυμα για την Περιβαλλοντική Εκπαίδευση (FEE) και η ΕΕΠΦ, θα βρίσκονται εκεί, συμβάλλοντας στην παγκόσμια προσπάθεια ώστε να διαφυλαχθούν τα περιβαλλοντικά αγαθά και δικαιώματα που μοιραζόμαστε όλες και όλοι.

«Σε αυτή λοιπόν την πολύ σημαντική προσπάθεια, συμμετέχουμε όλες και όλοι, προκειμένου να μεταφέρουμε τα αισιόδοξα μηνύματα των μαθητών και των μαθητριών για το περιβάλλον, την κλιματική αλλαγή και την προστασία της φύσης, στον Πρωθυπουργό της Ελλάδας, ο οποίος θα παρίσταται σε αυτό το Παγκόσμιο γεγονός», αναφέρει η ανακοίνωση του σχολείου.

Υπεύθυνη για την υλοποίηση της δράσης είναι η εκπαιδευτικός Γερμανικής γλώσσας και μέλος της παιδαγωγικής ομάδας Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης, κ. Λίνα Πάντσιου.

 

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το