Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Λήμνος>>Γυμνάσιο Μούδρου: Στο Κέντρο Ενημέρωσης Ρουσοπουλίου αλλά και σπιτική λεμονάδα και κατασκευές Οριγκάμι με τους μαθητές του ΕΕΕΕΚ Ρεπανιδίου

the roots web banners 06

Γυμνάσιο Μούδρου: Στο Κέντρο Ενημέρωσης Ρουσοπουλίου αλλά και σπιτική λεμονάδα και κατασκευές Οριγκάμι με τους μαθητές του ΕΕΕΕΚ Ρεπανιδίου
21.12.2023 | 20:57

Γυμνάσιο Μούδρου: Στο Κέντρο Ενημέρωσης Ρουσοπουλίου αλλά και σπιτική λεμονάδα και κατασκευές Οριγκάμι με τους μαθητές του ΕΕΕΕΚ Ρεπανιδίου

Συντάκτρια:  Δέσποινα Βασιλειάδου
Κατηγορία: Λήμνος

Διασχολική συνεργασία με το ΕΕΕΕΚ Ρεπανιδίου: Την Τρίτη 19 Δεκεμβρίου 2023 το Γυμνάσιο Μούδρου «Αργύριος Μοσχίδης» πραγματοποίησε εκπαιδευτική επίσκεψη στο ΕΕΕΕΚ Ρεπανιδίου και πέρασε όμορφες στιγμές!

Η γυμνάστρια και ο φυσικοθεραπευτής κινητοποίησαν τα παιδιά να παίξουν βόλεϊ, προσαρμοσμένο στις ανάγκες των ατόμων με κινητική αναπηρία. Σκοπός ήταν η ευαισθητοποίηση των μαθητών/τριών και η καλλιέργεια της ενσυναίσθησης.

Οι μαθητές και οι μαθήτριες του σχολείου, με τη βοήθεια των εξής ειδικοτήτων: εικαστικός και κοινωνική λειτουργός συνεργάστηκαν στο Εργαστήριο μαγειρικής και έφτιαξαν σπιτική λεμονάδα.

Επίσης, οι μαθητές και οι μαθήτριες του σχολείου, με τη βοήθεια των εξής ειδικοτήτων: Ψυχολόγος, μηχανολόγος, φιλόλογος ειδικής αγωγής, δημιούργησαν κατασκευές οριγκάμι. Εξάσκησαν τη λεπτή κινητικότητα, τον συντονισμό και την αλληλεπίδραση και επικοινωνία τόσο με τους συμμαθητές και τις συμμαθήτριές τους όσο και με τους μαθητές του ΕΕΕΕΚ Ρεπανιδίου. Ευχαριστούμε θερμά τη διεύθυνση και το προσωπικό του ΕΕΕΕΚ Λήμνου - Ρεπανίδι για τη φιλοξενία!

Δίκτυο Συνδεδεμένων Σχολείων UNESCO ASPnet: την Τρίτη, 19 Δεκεμβρίου 2023, πραγματοποιήθηκε εκπαιδευτική επίσκεψη στο Κέντρο ενημέρωσης Ρουσοπουλίου, όπου παρουσιάζονται με σύγχρονο και διαδραστικό τρόπο οι γεώτοποι της Λήμνου και εκτίθενται σημαντικά απολιθώματα. Το Γυμνάσιο Μούδρου «Αργύριος Μοσχίδης» συμμετέχει κατά τη φετινή σχολική χρονιά στο πρόγραμμα για τα Γεωπάρκα και το ενδιαφέρον των μαθητών/τριών καθώς και των εκπαιδευτικών είναι μεγάλο! Ευχαριστούμε πολύ τον Πρόεδρο της Κοινότητας Ρουσοπουλίου, κ. Ευάγγελο Λαδά, που φρόντισε να έχουμε πρόσβαση στο χώρο! Πρόκειται για έναν χώρο με μεγάλη ιστορία, καθώς κτίστηκε το 1925 και υπήρξε Δημοτικό σχολείο του χωριού.

 

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το

stenos400x400

Digilust banner

 

youtube channel