Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Λήμνος>>Κίνδυνος αφανισμού της βιοποικιλότητας στις περιοχές Natura της Λήμνου |Την Πέμπτη η συνάντηση με το ΥΠΕΚΑ

the roots web banners 06

Κίνδυνος αφανισμού της βιοποικιλότητας στις περιοχές Natura της Λήμνου |Την Πέμπτη η συνάντηση με το ΥΠΕΚΑ
25.02.2014 | 09:56

Κίνδυνος αφανισμού της βιοποικιλότητας στις περιοχές Natura της Λήμνου |Την Πέμπτη η συνάντηση με το ΥΠΕΚΑ

Συντάκτης:  Παναγιώτης Σκαπέτης
Κατηγορία: Λήμνος

Μία μέρα νωρίτερα, θα πραγματοποιηθεί τελικά η δεύτερη συνάντηση στο ΥΠΕΚΑ με θέμα την καταπολέμηση του υπερπληθυσμού των αγριοκούνελων στη Λήμνο.

Η συνάντηση αρχικά είχε οριστεί για την Παρασκευή αλλά από το γραφείο της Γενικής Γραμματέως του Υπουργείου, ζητήθηκε  η συνάντηση να γίνει την Πέμπτη στις 3 το μεσημέρι.

Υπενθυμίζεται ότι το πρώτο ραντεβού πραγματοποιήθηκε την προηγούμενη Τετάρτη 19 Φεβρουαρίου. Τότε στη Αθήνα, είχε μεταβεί 3 μελής αντιπροσωπεία αγροτών οι οποία συνοδεύονταν από  τον Περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου κ. Γιακαλή, τον Εντεταλμένο Περιφερειακό Σύμβουλο Λήμνου κ. Βαρελτζή, τον Δήμαρχο Λήμνου κ. Χατζηδιαμαντή και τον Αντιδήμαρχο Λήμνου κ. Μπουλώτη.

Κατά την πρώτη συνάντηση, υπήρξε ενημέρωση για το μεγάλο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι αγρότες από τον υπερπληθυσμό των αγριοκούνελων, ενώ από την μεριά του ο Δήμαρχος Λήμνου ανέφερε πως το πρόβλημα εμφανίζεται εντονότερο σε περιοχές του νησιού που έχουν χαρακτηριστεί Natura, τονίζοντας πως υπάρχει κίνδυνος αφανισμού τις εξαιρετικής βιοποικιλότητας της περιοχής.

Ακούστε τα όσα ανέφερε για το θέμα στον Fm 100, ο Αντιδήμαρχος Λήμνου κ. Μπουλώτης.

 

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το