Ελαστικά, γυάλινα μπουκάλια, πλαστικά, σακούλες και δεκάδες ακόμη απορρίμματα συνέθεσαν την εικόνα του υποβρύχιου καθαρισμού που πραγματοποίησαν δύτες της Aegean Rebreath με την υποστήριξη της ΔΕΗ.
Τα ευρήματα τοποθετήθηκαν στην προκυμαία κι έτσι όσοι περνούσαν από το σημείο μπορούσαν να διαπιστώσουν από κοντά το αποτέλεσμα της ανθρώπινης δράσης!
Στον χώρο λειτουργούσε, επίσης, ενημερωτικό περίπτερο, όπου οι επισκέπτες μπορούσαν να πληροφορηθούν το έργο της Aegean Rebreath, να ενημερωθούν για τις επιπτώσεις της θαλάσσιας ρύπανσης, αλλά και για τις δράσεις που αναπτύσσονται σε ολόκληρη τη χώρα με στόχο την προστασία των θαλάσσιων οικοσυστημάτων.
Η σημερινή παρέμβαση εντάσσεται στις δράσεις του Δικτύου Μπλε Δήμων, μιας πρωτοβουλίας που συντονίζει η Aegean Rebreath με στόχο τη συνεργασία νησιωτικών και παράκτιων δήμων για την προστασία του θαλάσσιου περιβάλλοντος. Ο Δήμος Λήμνου αποτελεί μέλος του δικτύου, συμμετέχοντας σε δράσεις που συνδυάζουν τον καθαρισμό του θαλάσσιου χώρου, την περιβαλλοντική ενημέρωση και την ευαισθητοποίηση των πολιτών.
https://www.limnosfm100.gr/limnos/item/88675-lastixa-gyalia-kai-plastika-ola-osa-anesyran-oi-dytes-apo-to-limani-tis-myrinas-i-drasi-tis-aegean-rebreath.html#sigProIde85da24230





























