Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Λήμνος>>Και ξαφνικά... συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο Ξάνθης για ένταξη της Λήμνου στην Περιφέρειά Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης (mp3)

banner roots

Και ξαφνικά... συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο Ξάνθης για ένταξη της Λήμνου στην Περιφέρειά Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης (mp3)
25.02.2014 | 15:07

Και ξαφνικά... συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο Ξάνθης για ένταξη της Λήμνου στην Περιφέρειά Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης (mp3)

Συντάκτης:  Παναγιώτης Σκαπέτης
Κατηγορία: Λήμνος

Είναι ένα θέμα που είχε απασχολήσει θεωρητικά μεν αλλά έντονα τη Λήμνο, πριν μερικά χρόνια. Από τότε οι συζητήσεις είχαν σχετικά καταλαγιάσει, αν εξαιρέσει κανείς  ότι πρόσφατα υπήρξε μια θεωρητική επίσης συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο της Λήμνου.

Και ξαφνικά, σύμφωνα με τις πληροφορίες έρχεται και το Δημοτικό Συμβούλιο Ξάνθης να ασχοληθεί με το θέμα.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, το Δημοτικό Συμβούλιο Ξάνθης, που πραγματοποιήθηκε την προηγούμενη εβδομάδα, συζήτησε την εκφρασμένη από πολλούς θέληση της Λήμνου να «μετακομίσει» στη Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, στο ενδεχόμενο μίας μελλοντικής αλλαγής του Καλλικράτη.

Επίσης όπως όλα δείχνουν η Λήμνος απασχόλησε γενικά την συγκεκριμένη συνεδρίαση αφού συζητήθηκε επίσης και το θέμα του ενδιαφέροντος που δείχνει το νησί προκειμένου να συνδεθεί ακτοπλοϊκά με το λιμάνι του Πόρτο Λάγος της Ξάνθης.  

Για την ακρίβεια πιέσεις για τη δημιουργία ακτοπλοϊκής σύνδεσης ανάμεσα στο λιμάνι του Πόρτο Λάγος της Ξάνθης και το λιμάνι της Λήμνου φαίνεται να ασκεί ο δήμαρχος Λήμνου Αντώνης Χατζηδιαμαντής, με βάση το δημοσίευμα του thrakitoday.com

O κ. Χατζηδιαμαντής μάλιστα, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό, «Ξάνθη FM100» και την εκπομπή «Σχολιάζοντας την Καθημερινότητα», εκφράζοντας την πεποίθηση πως οι δυο περιοχές έχουν πολλά κοινά χαρακτηριστικά και θα μπορούσαν να επωφεληθούν τουριστικά αλλά και επιχειρηματικά από ένα τέτοιο εγχείρημα. 

Μια τέτοια σύνδεση, σύμφωνα με τον κ. Χατζηδιαμαντή, θα μπορούσε να δημιουργήσει επιχειρηματικές ευκαιρίες, ενώ το ζήτημα έχει τεθεί και στο Υπουργείο Ναυτιλίας, ενόψει και της αναδιάρθρωσης των ακτοπλοϊκών γραμμών. 

Ο Fm 100, εξασφάλισε την τηλεφωνική συνέντευξη του Δημάρχου Λήμνου.

Ακούστε τις δηλώσεις του Δημάρχου Λήμνου κ. Χατζηδιαμαντή, στον Fm 100 της Ξάνθης.

Επιφυλακτικός πάντως, για αυτό το θέμα, εμφανίστηκε ο Αντιδήμαρχος Λήμνου,  Παναγιώτης Τσανταρλιώτης μιλώντας σήμερα στον δικό μας Fm 100, τονίζοντας χαρακτηριστικά: «…Εκεί που πονάμε δεν είναι τα λιμάνια αλλά τα πλοία που έχουμε…»

 Ακούστε τις δηλώσεις του κ. Τσανταρλιώτη για το θέμα αυτό.

 

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το

stenos400x400

 

youtube channel