Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Λήμνος>>ΕΕΕΕΚ Ρεπανιδίου: Βιωματικά εργαστήρια ψηφιακής φωτογραφίας για 2η χρονιά

the roots web banners 06

ΕΕΕΕΚ Ρεπανιδίου: Βιωματικά εργαστήρια ψηφιακής φωτογραφίας για 2η χρονιά
13.03.2024 | 20:53

ΕΕΕΕΚ Ρεπανιδίου: Βιωματικά εργαστήρια ψηφιακής φωτογραφίας για 2η χρονιά

Συντάκτης:  Παναγιώτης Σκαπέτης
Κατηγορία: Λήμνος

Οι μαθητές του ΕΕΕΕΚ Ρεπανιδίου έχουν την δυνατότητα να συμμετέχουν για δεύτερη συνεχή σχολική χρονιά σε βιωματικά εργαστήρια ψηφιακής φωτογραφίας.

Όπως επισημαίνει η ανάρτηση του Εργαστηρίου Ειδική Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης: "Το πρώτο βιωματικό εργαστήριο έγινε με την επίσκεψη στο σχολείο μας, του καταξιωμένου φωτογράφου Αλέξανδρου Λαμπροβασίλη. Κατά τη διάρκεια του εργαστηρίου, οι μαθητές μας είχαν την ευκαιρία να παρουσιάσουν το φωτογραφικό υλικό από την εκδρομή τους στον αρχαιολογικό χώρο της Πολιόχνης. Έγινε εποικοδομητική συζήτηση ως προς τα βασικά στοιχεία που διέπουν μια καλή φωτογραφία. Ο κ. Λαμπροβασίλης έδωσε εξατομικευμένες συμβουλές στους νέους μας «φωτογράφους». Στην συνέχεια, επιλέχτηκαν κάποιες από τις φωτογραφίες και επεξεργάστηκαν στο Photoshop, έτσι ώστε οι μαθητές να μπορέσουν να αντιληφτούν κάποιες από τις βασικές δυνατότητες επεξεργασίας της φωτογραφίας. Στην συνέχεια, οι μαθητές παρουσίασαν τα πορτρέτα της μυθικής Βασίλισσας της Λήμνου «Υψιπύλης», που καλλιτέχνησαν μόνοι τους. Τέλος, οι μαθητές μας μετά από ψηφοφορία επέλεξαν μια «Υψιπύλη» και με τη βοήθεια του κ. Λαμπροβασίλη την τοποθετήσαμε να κάθεται ανάμεσα μας σε μια ομαδική φωτογραφία.

Το εργαστήριο ψηφιακής φωτογραφίας υλοποιήθηκε τα πλαίσια της συμμετοχής του σχολείου μας:

  1. Στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Που Κρύβεται η Υψιπύλη; Κεφ ΙΙΙ», με εκπαιδευτική ομάδα τους Μοναχού Χαρά, Μαμέλη Θεοδώρα και Καρκανιά Χριστόφορο.
  2. Στο πρόγραμμα σχολικών δραστηριοτήτων «Η Υψιπύλη μας ταξιδεύει στην πολιτιστική κληρονομιά της Λήμνου» με συντονίστρια την Μοναχού Χαρά και συμμετέχοντες τους Δήμου Αλεξάνδρα Μαρία και Τανανάκη Γιώργο.
  3. Στο Εθνικό Θεματικό Δίκτυο για την Παιδεία στα Μέσα: τηλεόραση, διαδίκτυο, κινηματογράφος, με συντονίστρια την Μοναχού Χαρίκλεια και συμμετέχοντες όλους τους εκπαιδευτικούς του σχολείου.

Τελειώνοντας, η Διευθύντρια, οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί που συμμετέχουν στα προγράμματα ευχαριστούν θερμά τον φωτογράφο κ. Αλέξανδρο Λαμπροβασίλη για την άμεση ανταπόκριση του στην πρόσκληση μας και την άψογη συνεργασία τόσο με τους εκπαιδευτικούς όσο και με τους μαθητές".

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το

stenos400x400

Digilust banner

 

youtube channel