Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Λήμνος>>Λήμνος: Μολότοφ βρέθηκαν και κατασχέθηκαν εχθές στην αυλή του Νηπιαγωγείου του Τσας | Σχηματίστηκε δικογραφία

the roots web banners 06

Λήμνος: Μολότοφ βρέθηκαν και κατασχέθηκαν εχθές στην αυλή του Νηπιαγωγείου του Τσας | Σχηματίστηκε δικογραφία
05.05.2024 | 12:48

Λήμνος: Μολότοφ βρέθηκαν και κατασχέθηκαν εχθές στην αυλή του Νηπιαγωγείου του Τσας | Σχηματίστηκε δικογραφία

Συντάκτρια:  Δέσποινα Βασιλειάδου
Κατηγορία: Λήμνος

Το άκουσμα του «Χριστός Ανέστη» το βράδυ στις εκκλησίες της χώρας είναι αφορμή για εορτασμούς. Η «εμπόλεμη» κατάσταση όμως που παρακολουθούμε και στη Λήμνο τα τελευταία χρόνια και η ρίψη μολότοφ δεν συνιστούν επουδενί εορτασμό, ούτε έθιμο.

Αντιθέτως αποτελούν επικίνδυνη συνθήκη η οποία αν δεν περιοριστεί σύντομα θα κοστίσει τη σωματική ακεραιότητα συνανθρώπου μας. Νομοτελειακά. 

Προς το παρόν επιφέρει υλικές ζημιές στο Νηπιαγωγείο της περιοχής και στην παιδική χαρά, γεγονός εξίσου απαράδεκτο.

Τα γεγονότα

Εχθές το απόγευμα η Διευθύντρια του σχολείου, Αθηνά Γιαννάκη κάλεσε την αστυνομία καθώς παρατηρούσε ύποπτες κινήσεις στην αυλή του Νηπιαγωγείου του Τσας, έχοντας κατά νου τις καταστροφές τις οποίες υπέστη το σχολείο  πέρυσι την Ανάσταση. 

Η αστυνομία, έφτασε γύρω στις 19:30 το απόγευμα, έκανε αυτοψία στον περιβάλλοντα χώρο του Νηπιαγωγείου, όπου εντόπισε και κατάσχεσε δυο καφάσια με μολότοφ. 

Προφανώς όμως η κίνηση αυτή δεν ήταν αρκετή για να αποτρέψει την μετατροπή της περιοχής σε εμπόλεμη ζώνη το βράδυ της Αναστάσης, αφού καθώς φαίνεται υπήρχαν σε ετοιμότητα πολεμοφόδια τα οποία ρίχτηκαν κατα δεκάδες, λίγες ώρες αργότερα, μετά το «Χριστός Ανέστη».

Το σκηνικό που άφησε πίσω της η χθεσινή νύχτα, ήταν υλικές ζημιές στο κτίριο του νηπιαγωγείου, παιδικά παιχνίδια στην αυλή του σχολείου που έχουν υποστεί ζημιές, πολύ έντονη μυρωδιά βενζίνης και σπασμένα γυαλιά παντού στο χώρο. 

Πάντως, η αστυνομία για το περιστατικό έχει σχηματίσει δικογραφία ενώ έχει ζητήσει το υλικό από τις κάμερες που τοποθετήθηκαν πρόσφατα στο σχολείο. 

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το

stenos400x400

Digilust banner

 

youtube channel