Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Λήμνος>>Επιστολή Βογιατζή προς τον Υπουργό Ναυτιλίας για το Συμβούλιο Νησιωτικής Πολιτικής

banner roots

Επιστολή Βογιατζή προς τον Υπουργό Ναυτιλίας για το Συμβούλιο Νησιωτικής Πολιτικής
21.03.2014 | 12:14

Επιστολή Βογιατζή προς τον Υπουργό Ναυτιλίας για το Συμβούλιο Νησιωτικής Πολιτικής

Συντάκτης:  Παναγιώτης Σκαπέτης
Κατηγορία: Λήμνος

Επιστολή προς τον Υπουργό Ναυτιλίας και Αιγαίου, κ. Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη, έστειλε σήμερα το πρωί ο Βουλευτής, Παύλος Βογιατζής, με θέμα την πρόσφατη συγκρότηση του Συμβουλίου Νησιωτικής Πολιτικής.

Στην επιστολή του ο Βουλευτής υπογραμμίζει την αναγκαιότητα του Συμβουλίου, στην οποία άλλωστε είχε και ο ίδιος κατ’ επανάληψη αναφερθεί μέσα από τις δημόσιες παρεμβάσεις του για τη νησιωτική πολιτική και τη νησιωτικότητα. Για το Βουλευτή το Συμβούλιο μπορεί να διαδραματίσει καθοριστικό ρόλο στην κατάρτιση και εφαρμογή ενός εθνικού στρατηγικού σχεδίου νησιωτικής πολιτικής, προωθώντας καίριας σημασίας πολιτικές δράσεις για τα νησιά μας, ενισχύοντας τις τοπικές οικονομίες τους, αλλά και συμβάλλοντας σε μία ενιαία ευρωπαϊκή νησιωτική στρατηγική, ιδιαίτερα σημαντική για τη χώρα μας.

Σε αυτό το πλαίσιο λοιπόν, ο Βουλευτής ζητά από τον Υπουργό να λάβει υπόψη του και να προσθέσει στους συμμετέχοντες στο Συμβούλιο τα μέλη της Υποεπιτροπής Νησιωτικών Περιοχών της Διαρκούς Επιτροπής Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης, προκειμένου οι εκλεγμένοι Βουλευτές που προέρχονται από νησιωτικές περιοχές να μπορούν να λαμβάνουν άμεση πληροφόρηση για τις δράσεις που προωθούνται, αλλά και να μπορούν να παρεμβαίνουν στην επίλυση προβλημάτων των νησιωτικών περιοχών, από τις οποίες προέρχονται και τις οποίες εκπροσωπούν κοινοβουλευτικά.

Ο Βουλευτής επισημαίνει πως η συμμετοχή των Βουλευτών θεωρείται καταλυτικής σημασίας τόσο για το Συμβούλιο Νησιωτικής Πολιτικής, όσο και για το ρόλο της εν λόγω Υποεπιτροπής της Ελληνικής Βουλής.

 

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το