Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Λήμνος>>Επαφές με τη Δημοτική αρχή και άλλους φορείς της Λήμνου είχε σήμερα ο Γιάννης Σπιλάνης

the roots web banners 06

Επαφές  με τη Δημοτική αρχή και άλλους φορείς της Λήμνου είχε σήμερα ο Γιάννης Σπιλάνης
21.03.2014 | 18:21

Επαφές με τη Δημοτική αρχή και άλλους φορείς της Λήμνου είχε σήμερα ο Γιάννης Σπιλάνης

Συντάκτης:  FM 100 Newsroom
Κατηγορία: Λήμνος

Τη Λήμνο επισκέφθηκε 19 με 21 Μαρτίου ο επικεφαλής του συνδυασμού στις περιφερειακές εκλογές "Συμβόλαιο Ζωής με το Αιγαίο", επ. Καθηγητής στο πανεπιστήμιο Αιγαίου, Γιάννης Σπιλάνης.

Στο πλαίσιο των επαφών για τη συγκρότηση του ψηφοδελτίου και της ενημέρωσης της Δημοτικής Αρχής, άλλων τοπικών φορέων αλλά και των πολιτών της Λήμνου για τις αρχές του συνδυασμού και για τον τρόπο που προτίθεται να αντιμετωπίσει τα προβλήματα των νησιών και ειδικά όσα απασχολούν τη Λήμνο.

Ιδιαίτερα υπογράμμισε τις παρεμβάσεις του ως ΓΓ Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής για τα θέματα ακτοπλοΐας ερχόμενος σε αντίθεση με τους χειρισμούς της ηγεσίας του Υπουργείου Ναυτιλίας.

Ο Γ. Σπιλάνης στην ενημέρωση που έκανε υπογράμμισε την κρισιμότητα των εκλογών, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στην αναγκαιότητα ανανέωσης του πολιτικού προσωπικού που διαχειρίζεται εδώ και χρόνια  τις τύχες της χώρας και ειδικά της περιφέρειας, με τα καταστροφικά αποτελέσματα που όλοι βιώνουμε.

Υπογράμμισε ότι είναι απόλυτα αναγκαία η αναπτυξιακή στροφή της περιφέρειας που θα στηρίζεται στο τρίπτυχο "ποιοτικό, πράσινο και δημιουργικό Αιγαίο" και που με εξωστρέφεια θα αξιοποιεί τα ιδιαίτερα πλεονεκτήματα των νησιών, που είναι το φυσικό, το πολιτιστικό, το παραγωγικό και το ανθρώπινο τους κεφάλαιο.

Ο Γ.Σπιλάνης τόνισε ότι η Περιφέρεια, η οποία είναι υπεύθυνη για τον αναπτυξιακό σχεδιασμό και τη διαχείριση των ευρωπαϊκών πόρων, οφείλει να έχει επεξεργασμένο συνολικό σχέδιο που θα λαμβάνει υπόψη τις ιδιαιτερότητες του κάθε νησιού και που θα να συνεργάζεται στενά με τις Δημοτικές Αρχές για την υλοποίηση τους.

Παράλληλα οφείλει να διεκδικεί, σε συνεργασία με τις άλλες νησιωτικές περιφέρειες από την πολιτεία, την εφαρμογή ειδικής αναπτυξιακής πολιτικής για τη νησιωτική Ελλάδα, καθώς της ρήτρας νησιωτικότητας κυρίως και σε ότι αφορά τις ποιοτικές υπηρεσίες δημοσίου συμφέροντος στους πολίτες και τις επιχειρήσεις των νησιών, σε τομείς όπως η ακτοπλοΐα, η υγεία, η εκπαίδευση και η κατάρτιση.

Ο Γ. Σπιλάνης συναντήθηκε με τον Δήμαρχο Λήμνου Α. Χατζηδιαμαντή και τους αντιδημάρχους Π. Τσανταρλιώτη και Δ. Μπουλώτη, τον εκπρόσωπο του Επιμελητηρίου Λέσβου Ι. Παπαδόπουλο, τον Πρόεδρο του Συλλόγου Ενοικιαζομένων Δωματίων Δ. Σφενδύλη, τον Αντιπρόεδρο του Εμπορικού Συλλόγων Μύρινας Μ. Ψάρρα, το Προεδρείο του Εμπορικού Συλλόγου Μούδρου με επικεφαλής τον κ. Ν. Στενό , τον Πρόεδρο των Οικοδόμων  Δ. Πινάκο την πρόεδρο της Ανεμόεσσας Φ. Ετμεκτσόγλου, την Πρόεδρο του Λυκείου Ελληνίδων Λήμνου Θ. Παπαδοπούλου και στελέχη της Αναπτυξιακής Εταιρείας Λήμνου, ενώ έδωσε συνέντευξη στα τοπικά ΜΜΕ. Τέλος συμμετείχε σε ημερίδα  με τίτλο σχετικά με τον σχεδιασμό για την υποδοχή των τουριστών κρουαζιέρας που οργάνωσε η Τουριστική Επιχείρηση Λήμνου, παρουσία εκπροσώπων του τουριστικού κλάδου.

Στο πλαίσιο των συναντήσεων έγιναν συζητήσεις για τα άτομα που θα στελεχώσουν το ψηφοδέλτιο, βάζοντας σε προτεραιότητα τα άτομα που μπορούν να συμβάλουν σε μια ανατροπή της υπάρχουσας κατάστασης, ανατροπής με γνώση, όραμα και σχέδιο.

Ο Γ. Σπιλάνης θα επισκεφθεί τη Σάμο και την Ικαρία στο διάστημα 25 - 30 Μαρτίου, για να έχει επαφή με άτομα και φορείς, ενώ θα δώσει συνέντευξη τύπου στα τοπικά ΜΜΕ.

                     spilanis-mmelimnou

 

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το

stenos400x400

 

youtube channel