Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Λήμνος>>Ισχυρή καταιγίδα έπληξε νωρίτερα τη Λήμνο | «Έπεσαν» 18 τόνοι νερού σε διάστημα λίγων ωρών (Δήλωση + vídeo + photo)

the roots web banners 06

Ισχυρή καταιγίδα έπληξε νωρίτερα τη Λήμνο | «Έπεσαν» 18 τόνοι νερού σε διάστημα λίγων ωρών (Δήλωση + vídeo + photo)
04.07.2024 | 13:16

Ισχυρή καταιγίδα έπληξε νωρίτερα τη Λήμνο | «Έπεσαν» 18 τόνοι νερού σε διάστημα λίγων ωρών (Δήλωση + vídeo + photo)

Συντάκτρια:  Δέσποινα Βασιλειάδου
Κατηγορία: Λήμνος

Βροχόπτωση υψηλής ραγδαιότητας, έφερε για τη Λήμνο η σημερινή κακοκαιρία. 

Όπως μας είπε πριν από λίγο, ο κ. Παναγιώτης Δελληνικόλας, Υπάλληλος της Υπηρεσίας Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Β. Αιγαίου, μόνο η Ανατολική πλευρά της Λήμνου έμεινε ανεπηρέαστη από τα δύο κύματα κακοκαιρίας που έπληξαν νωρίτερα το νησί, το ένα προερχόμενο από το Άγιο Όρος και το δεύτερο, το οποίο συνοδεύονταν από έντονη κεραυνική δραστηριότητα, από τις Σποράδες.

Πάντως, σύμφωνα με τον Σταθμό της Αυτοτελούς Διεύθυνσης Πολιτικής Προστασίας που έχει εγκατασταθεί στο Επαρχείο, η κατάσταση τείνει προς αποκλιμάκωση, ωστόσο διαφαίνονται κάποια "κύτταρα" που ενδέχεται να δώσουν βροχοπτώσεις τις επόμενες ώρες.

Είναι χαρακτηριστικό πάντως, πως από το πρωί, έως τις 12:30 το μεσημέρι έπεσαν 18 τόνοι νερού ανά στρέμμα, ενώ η υψηλότερη βροχόπτωση καταγράφηκε στις 10:40 (150 τόνοι βροχής ανά στρέμμα).

Γράφημα Ραγδαιότητας

IMG 1980

Δείτε βίντεο από την ώρα της έντονης βροχόπτωσης και της έντονης κεραυνικής δραστηριότητας, την οποία  κατέγραψε ο Μετεωρολογικός Σταθμός της Δάφνης

Σύμφωνα τώρα με την Πυροσβεστική Υπηρεσία του νησιού, καταγράφηκαν 3 περιστατικά κεραυνών που έπεσαν σε δέντρα στο Λιβαδοχώρι και στον Κάσπακα, προκαλώντας φωτιές.

Η κινητοποίηση της Πυροσβεστικής ήταν άμεση, ωστόσο, οι φωτιές έσβησαν γρήγορα από τη βροχή. 

Ακούστε τι μας είπε ο κ. Παναγιώτης Δελληνικόλας, Υπάλληλος της Υπηρεσίας Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Β. Αιγαίου, για το καιρικό φαινόμενο που έπληξε τη Λήμνο, νωρίτερα.

 

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το

 

banner 300x250 superRunner thessaloniki GR

 

stenos400x400

 

youtube channel