Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Λήμνος>>Διεξαγωγή Ανακεφαλαιωτικού Διαγωνίσματος στα Μαθηματικά Θετικής- Τεχνολογικής Κατεύθυνσης Γ΄ Λυκείου
afoi poriazi
Διεξαγωγή Ανακεφαλαιωτικού Διαγωνίσματος στα Μαθηματικά Θετικής- Τεχνολογικής Κατεύθυνσης Γ΄ Λυκείου
01.04.2014 | 14:51

Διεξαγωγή Ανακεφαλαιωτικού Διαγωνίσματος στα Μαθηματικά Θετικής- Τεχνολογικής Κατεύθυνσης Γ΄ Λυκείου

Συντάκτης:  Παναγιώτης Σκαπέτης
Κατηγορία: Λήμνος

Συνεχίζοντας και φέτος την προσπάθεια για την καλύτερη δυνατή προετοιμασία των μαθητών της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου, ενόψει των Πανελλαδικών Εξετάσεων Μαΐου-Ιουνίου 2013-14, ο Προϊστάμενος Επιστημονικής και Παιδαγωγικής Καθοδήγησης Δ/θμιας Εκπ/σης Β. Αιγαίου-Σχολικός Σύμβουλος Μαθηματικών, κ. Πρόδρομος Ελευθερίου, σε συνεργασία με:

-     την κ.Μαρίνα Πάλλα, Σχολική Σύμβουλο Μαθηματικών Ν. Λέσβου,

-     τον κ. Ιωάννη Ράλλη, Σχολικό Σύμβουλο Μαθηματικών Ν. Σάμου & Χίου και

-     τους εκπαιδευτικούς ΠΕ03 των Νομών Λέσβου, Σάμου & Χίου, οι οποίοι επιθυμούν να βοηθήσουν στη διεξαγωγή αυτού. 

θα πραγματοποιήσουν ανακεφαλαιωτικό διαγώνισμα, κατά το πρότυπο των Πανελλαδικών Εξετάσεων, για τους μαθητές της Γ΄ Τάξης των Γενικών και Επαγγελματικών Λυκείων (Β’  ΟΜΑΔΑ) των Νομών Λέσβου, Σάμου και Χίου στα Μαθηματικά Θετικής-Τεχνολογικής Κατεύθυνσης.

Ο αριθμός των μαθητών που δήλωσαν συμμετοχή στο διαγώνισμα αυτό είναι κι εφέτος πολύ μεγάλος, δεδομένου ότι τέτοιου είδους ανακεφαλαιωτικά διαγωνίσματα στα Μαθηματικά Κατεύθυνσης της Γ΄ Λυκείου πραγματοποιούνται με απόλυτη επιτυχία στην Περιφέρεια Β. Αιγαίου από το σχολικό έτος 2009-2010, με άμεσο αποτέλεσμα να έχουν πλέον καταξιωθεί στη συνείδηση των μαθητών, αφού θεωρούνται από τους ίδιους ένας τελικός έλεγχος των γνώσεών τους και ένας τελευταίος εποικοδομητικός εντοπισμός και κάλυψη τυχόν αδυναμιών τους πριν από τις εξετάσεις.

 Είναι αξιοσημείωτο ότι, ενώ η συμμετοχή όλων όσων εμπλέκονται στις εξετάσεις (Διευθυντών Λυκείων, εκπαιδευτικών ΠΕ03 και μαθητών) είναι προαιρετική, εν τούτοις το ποσοστό εκείνων που εκδηλώνουν κάθε χρόνο ενδιαφέρον και συμμετέχουν στη διεξαγωγή αυτών είναι πολύ υψηλό,   ξεπερνώντας κάθε προσδοκία.

Έχοντας ως στόχο τον εγκλιματισμό των μαθητών στις συνθήκες των πραγματικών εξετάσεων, το φετινό διαγώνισμα θα διεξαχθεί, όπως πάντα κατά το πρότυπο των Πανελλαδικών Εξετάσεων, στο χώρο του σχολείου φοίτησης του κάθε μαθητή, θα είναι τρίωρης διάρκειας με ώρα έναρξης τη 10:30 π.μ. και θα πραγματοποιηθεί στις 6 Απριλίου 2014, ημέρα Κυριακή, με εξεταστέα ύλη το σύνολο της εξεταστέας ύλης του μαθήματος αυτού για τις Πανελλαδικές Εξετάσεις.

Ιδιαίτερα πρέπει να τονιστεί η αξιέπαινη διάθεση συνεργασίας εκείνων των Μαθηματικών των Λυκείων της Περιφέρειάς μας, οι οποίοι ενθάρρυναν και ενθαρρύνουν, στήριξαν και στηρίζουν την προσπάθεια αυτή, με μοναδικό κίνητρο το πηγαίο αίσθημα προσφοράς και εθελοντισμού και το αδιαμφισβήτητο προσωπικό τους ενδιαφέρον για τους υποψηφίους μας, αφιερώνοντας σημαντικό μέρος του πολύτιμου χρόνου τους στην ενίσχυση των μαθητών μας στο δύσκολο αγώνα που καταβάλλουν για την εισαγωγή τους σε κάποια σχολή της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης.

Τέλος, ο  Προϊστάμενος της Επιστημονικής και Παιδαγωγικής Καθοδήγησης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης κ. Πρόδρομος Ελευθερίου, συγχαίρει τους εκπαιδευτικούς αυτούς που σε χαλεπούς καιρούς επιδεικνύουν έμπρακτα υψηλό  αίσθημα ευσυνειδησίας και αποδεικνύουν αφιλοκερδώς το ανώτερο παιδαγωγικό ήθος τους και εύχεται στους μαθητές  ολόψυχα δύναμη, ψυχραιμία και κάθε επιτυχία στην προσπάθειά τους.

 

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε τοaqua blue new

 

gunaika banner new

youtube channel

Πώς χαρακτηρίζετε τους χειρισμούς της ελληνικής κυβέρνησης στο θέμα των Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται στην Τουρκία;

Θετικούς(8.5%)
Αρνητικούς(80.9%)
Δεν ξέρω / Δεν απαντώ(10.6%)
Συνολικές ψήφοι: 47
Η ψηφοφορία για αυτό το δημοψήφισμα έχει λήξει ενεργό: Απριλίου 27, 2018