Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Λήμνος>>Απομακρύνθηκαν οι 46 παράνομοι μετανάστες από τη Λήμνο

banner roots

Απομακρύνθηκαν οι 46 παράνομοι μετανάστες από τη Λήμνο
08.04.2014 | 10:53

Απομακρύνθηκαν οι 46 παράνομοι μετανάστες από τη Λήμνο

Συντάκτης:  Παναγιώτης Σκαπέτης
Κατηγορία: Λήμνος

Ξημερώματα Κυριακής, ολοκληρώθηκε η απομάκρυνση και των τελευταίων παράνομων μεταναστών, οι οποίοι κατά τις πρώτες πρωινές ώρες της Τετάρτης 2 Απριλίου, είχαν αποβιβαστεί στην παραλία Γομάτι.

Υπενθυμίζεται ότι είχαν συλληφθεί από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Μύρινας, 46 αλλοδαποί αφού κατά το νομότυπο έλεγχο που διενεργήθηκε, στερούνταν τα νόμιμα ταξιδιωτικά έγγραφα.

Μετά τη διενέργεια της προανάκρισης, οι 46 αλλοδαποί είχαν μεταφερθεί στον υποτυπώδη χώρο προσωρινής φύλαξης που έχει δημιουργηθεί στο λιμάνι του Αγίου Νικολάου.

Πληροφορίες που φτάνουν στον  Fm 100, αναφέρουν ότι μετά από απόφαση της Αστυνομικής Διεύθυνσης Μυτιλήνης, η μετακίνηση έγινε σε δύο φάσεις.

Η πρώτη ολοκληρώθηκε το πρωί του Σαββάτου, με τη μεταφορά των 42 παράνομων μεταναστών, όσων δηλαδή ήταν οικογένειες, στη Καβαλά, όπου θα τους παραχωρηθεί έγγραφο παραμονής ενός μήνα, για τους αλλοδαπούς Αφγανικής καταγωγής και εξάμηνη παραμονή για τους αλλοδαπούς που κατάγονται από τη Συρία.

Η δεύτερη φάση αφορούσε τους υπόλοιπους 4 αλλοδαπούς, οι οποίοι δεν είχαν οικογένειες. Η εντολή που δόθηκε προέβλεπε την μετακίνηση τους στο Κέντρο Φύλαξης της Μυτιλήνης.  

 

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το