Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Λήμνος>>Εκδήλωση «Τιμής και Μνήμης για τη Μάχη της Καλλίπολης» (photos + mp3)

banner roots

Εκδήλωση «Τιμής και Μνήμης για τη Μάχη της Καλλίπολης» (photos + mp3)
08.04.2014 | 14:12

Εκδήλωση «Τιμής και Μνήμης για τη Μάχη της Καλλίπολης» (photos + mp3)

Συντάκτης:  FM 100 Newsroom
Κατηγορία: Λήμνος

Χτες Δευτέρα 7 Απριλίου, πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση «Τιμής και Μνήμης για τη Μάχη της Καλλίπολης».

Την εκδήλωση διοργάνωσε η Περιφερειακή Ενότητα Λήμνου, παρουσία του Αρχηγού του Γενικού Επιτελείου Ναυτικού, Αντιστράτηγου Ευάγγελου Αποστολάκη, του Υπαρχηγού του Γ.Ε.ΕΘ.Α., Αντιναύαρχου Αλέξανδρου Θεοδοσίου, της Πρέσβειρας της Αυστραλίας κας Jenny Bloomfield, του Πρέσβη της Νέας Ζηλανδίας Doctor Trevor Matheson, του Πρέσβη του Καναδά κ. Robert Peck, του Υπαρχηγού του Ναυτικού της Αυστραλίας, Υποναύαρχου Michael van Balen, του Διοικητή της Α.Σ.Δ.Ε.Ν., Αντιστράτηγου Ιωάννη Ηλιόπουλο, του Εντεταλμένου Περιφερειακού Συμβούλου κ. Σάββα Βαρελτζή, του Δημάρχου Λήμνου κ. Αντώνιου Χατζηδιαμαντή, του Διοικητή της 88 Σ.ΔΙ., Ταξίαρχου Λάμπρου Τζούμη, του Εκπροσώπου του Παραρτήματος Ελλήνων Παλαιών Πολεμιστών και Εφέδρων της Βικτώρια Αυστραλίας (R.S.L.) κ. Νικόλαου Καμπούρη, του Εκπροσώπου της Λημνιακής Ομοσπονδίας της Αυστραλίας κ. Βασιλείου Γεωργαντή, εκπροσώπων των Ενόπλων Δυνάμεων, των Σωμάτων Ασφαλείας, της τοπικής αυτοδιοίκησης καθώς επίσης και του Προέδρου του Περιφερειακού Τμήματος του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού Λήμνου κ. Θεόδωρου Μπαβέα.

Επίσης, στην εκδήλωση συμμετείχε 19 μελής αποστολή από την Αυστραλία με επικεφαλής τον Πολιτειακό Βουλευτή Dr Bill Sykes, Μέλος των Αυστραλιανού Κοινοβουλίου για την Πολιτεία Benalla Αυστραλίας, 12 μαθητές με δύο συνοδούς καθηγητές από διάφορα σχολεία της Πολιτείας Βικτώρια Αυστραλίας, δύο Βετεράνους τον κ. Peter Colliver και τον κ. David Gilroy και ένα Καθηγητή τον κ. Bruce Scates, Επικεφαλής του Τμήματος Ιστορίας και Αυστραλιανών Σπουδών του Πανεπιστημίου Monash University. Το πρωί της Δευτέρας ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Ναυτικού μαζί με την Πρέσβειρα της Αυστραλίας, τον Πρέσβη της Νέας Ζηλανδίας, τον Πρέσβη του Καναδά, τον Υπαρχηγό του Ναυτικού της Αυστραλίας, τον Εντεταλμένο Περιφερειακό Σύμβουλο και την Πρόεδρο του Τοπικού Συμβουλίου Πορτιανού κατάθεσαν στεφάνι στο Συμμαχικό Κοιμητήριο του Πορτιανού, ενώ ο Καναδός Πρέσβης εναπόθεσε λουλούδια στον τάφο των δύο Καναδών Νοσοκόμων.

Στη συνέχεια, στο Συμμαχικό Κοιμητήριο του Μούδρου πραγματοποιήθηκε η επίσημη εκδήλωση με Επιμνημόσυνη Δέηση από τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Λήμνου και Αγίου Ευστρατίου κ. Ιερόθεο, κατάθεση στεφάνων, χαιρετισμοί επισήμων, με κεντρική ομιλήτρια την κα Άννα Μπουκόρου, Εκπαιδευτικό του Επαγγελματικού Λυκείου Μούδρου με θέμα «Η Μάχη της Καλλίπολης», ενώ ιδιαίτερη εντύπωση προκάλεσε η ομιλία της μαθήτριας Bianca Gerrard του Beaufort Secondary College, της πολιτείας Βικτώρια Αυστραλίας αφιερωμένη στον Στρατιώτη Donald Alexander Gordon Chisholm που βρίσκεται ενταφιασμένος στο Συμμαχικό Κοιμητήριο του Μούδρου.

Στο γεύμα που παρατέθηκε στη συνέχεια προς τιμή των επίσημων προσκεκλημένων έγινε ανταλλαγή αναμνηστικών δώρων και εκ μέρους της Περιφερειακής Ενότητας Λήμνου προσφέρθηκαν τοπικά προϊόντα, ενώ δόθηκε η ευκαιρία να συζητηθούν οι εντυπώσεις από την εκδήλωση και να σχεδιαστούν οι μελλοντικές δράσεις και συγκεκριμένα για το 2015 που συμπληρώνονται και τα 100 χρόνια από τη Μάχη της Καλλίπολης.

Μετά το πέρας της εκδήλωσης στα τοπικά μέσα μαζικής ενημέρωσης, μίλησαν η Πρέσβειρα της Αυστραλίας κ. Jenny Bloomfield και ο κ. Ιωαννίδης, ο οποίος ήδη  έχει ξεκινήσει τις προετοιμασίες για την εκδήλωση του εορτασμού των 100 χρόνων, η οποία θα πραγματοποιηθεί την άνοιξη του 2015.

Ακούστε εδώ τα όσα δήλωσε ο κ. Ιωαννίδης

και εδώ όσα δήλωσε η Πρέσβειρα Αυστραλίας κ. Jenny Bloomfield

  

 

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το