Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Λήμνος>>Οινογευσία στη ΣΑΕΚ Λήμνου (photos)

the roots web banners 06

Οινογευσία στη ΣΑΕΚ Λήμνου (photos)
25.11.2024 | 08:14

Οινογευσία στη ΣΑΕΚ Λήμνου (photos)

Συντάκτρια:  Δέσποινα Βασιλειάδου
Κατηγορία: Λήμνος

Την Παρασκευή, 22 Νοεμβρίου 2024, στη ΣΑΕΚ Λήμνου, οι σπουδαστές της ειδικότητας “Τεχνικός Αμπελουργίας και Οινολογίας” είχαν την ευκαιρία να συμμετάσχουν σε γευσιγνωστική παρουσίαση υπό την καθοδήγηση της κας Ελευθερίας Κωνσταντάρα, μετά από πρόσκληση της Εκπαιδεύτριας κ. Μαρίας Μαρινάκη, σε μια εκδήλωση στην οποία συνδέθηκε η εκπαίδευση με την οινική κουλτούρα σε έναν τόπο που τη διαθέτει.

Εκπροσωπώντας το Limnos Wine Trails και το Limnos Wine Club, η κα Κωνσταντάρα παρουσίασε μια ποικιλία λημνιών οίνων, εξηγώντας τις τεχνικές αξιολόγησής τους. Στη δοκιμή περιλήφθηκαν οκτώ τοπικά κρασιά, καθώς και ένα συλλεκτικό Ξινόμαυρο του 2018 από το Κτήμα Κυρ-Γιάννη, όλα ευγενική χορηγία του Χ. Παλαιολογούδια και του καταστήματος «Η Λήμνος μας». 

Αναλυτικά:

Παρουσίαση γευσιγνωστικών δοκιμών οίνου με προσκεκλημένη την κα Ελευθερία Κωνσταντάρα στους σπουδαστές της ειδικότητας "Τεχνικός Αμπελουργίας και Οινολογίας" της ΣΑΕΚ ΛΗΜΝΟΥ 

Την Παρασκευή 22.11.2024, πραγματοποιήθηκε στη ΣΑΕΚ Λήμνου, παρουσίαση Οινογευσίας από την κα Ελευθερία Κωνσταντάρα, η οποία αποδέχθηκε με χαρα την πρόσκληση της Εκπαιδεύτριας κας Μαρινάκη Μαρίας, στο πλαίσιο του εργαστηριακού μαθήματος Γ´ Εξαμήνου «Τεχνική γευσιγνωσίας».

Η κα Κωνσταντάρα, εκ μέρους του Limnos Wine Trails και Limnos Wine Club, έφτιαξε μια λίστα Λημνιών οίνων, διαφορετικών τύπων, τους οποίους παρουσίασε και στη συνέχεια δοκίμασε μαζί με τους σπουδαστές, την εκπαιδεύτρια και την Διευθύντρια της Σχολής. Επεξήγησε ποιες γνώσεις οφείλει να έχει ένας αμπελουργός-οινοποιός για να δοκιμάσει και να αξιολογήσει το προϊόν του και δίδαξε στους σπουδαστές πως να πραγματοποιήσουν σωστά και τεχνικά οργανοληπτικό έλεγχο οπτικά, οσφρητικά και γευστικά. 

Στη συνέχεια ακολούθησε δοκιμή 8 οίνων, ενός αφρώδους, δυο λευκών ξηρών Μοσχάτου Αλεξανδρείας με διαφορετικές τεχνικές οινοποίησης, ενός ροζέ, ενός ερυθρού Λημνιού και ενός γλυκού παλαιωμένου οίνου. Όλα τα κρασιά παράγονται από οινοποιεία της Λήμνου και ήταν ευγενική χορηγία του κ. Χρήστου Παλαιολογούδια, ιδιοκτήτη του καταστήματος τοπικών Λημνιών προϊόντων «Η Λήμνος μας».

Παράλληλα, έγινε δοκιμή σε οίνο Ξινόμαυρο από το κτήμα Κυρ-Γιάννη του κ. Μπουτάρη προς τιμήν του, συλλεκτικό και περιορισμένου αριθμού φιαλών του 2018, το οποίο παραχωρήθηκε από την εκπαιδεύτρια κα Μαρινάκη. 

Τέλος, στα πλαίσια διαδραστικότητας του μαθήματος, δοκιμάστηκε και σπιτικό κρασί, το οποίο πρόσφερε η σπουδάστρια κα Κιουρανάκη Μαρία.

Η ΣΑΕΚ ΛΗΜΝΟΥ ΕΥΧΑΡΙΣΤΕΙ θερμά την κα Κωνσταντάρα για την αποδοχή της πρόσκλησης, την επιλογή εκλεκτών τοπικών οίνων, αλλά και την τεχνογνωσία που μετέδωσε στους σπουδαστές της ΣΑΕΚ για την σωστή τεχνική γευσιγνωσίας, αλλά και την ευκαιρία να γνωρίσουν πληθώρα διαφορετικών οίνων του τόπου μας και των τρόπων παραγωγής, οινοποίησης και εμφιάλωσής τους.

Επίσης ΕΥΧΑΡΙΣΤΕΙ θερμά τον κ. Παλαιολογούδια για την άμεση ανταπόκριση και την ευγενική χορηγία των 6 φιαλών τοπικών οίνων από το κατάστημα του, «η Λήμνος μας», γεγονός που αναδεικνύει την κοινωνική ευαισθησία του!!

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το
youtube channel