Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Λήμνος>>Αίσιο τέλος στο νηπιαγωγείο του Κάσπακα | Επέστρεψε η νηπιαγωγός. Κανονικά από σήμερα το ολοήμερο

banner roots

Αίσιο τέλος στο νηπιαγωγείο του Κάσπακα | Επέστρεψε η νηπιαγωγός. Κανονικά από σήμερα το ολοήμερο
06.05.2014 | 09:11

Αίσιο τέλος στο νηπιαγωγείο του Κάσπακα | Επέστρεψε η νηπιαγωγός. Κανονικά από σήμερα το ολοήμερο

Συντάκτρια:  Δέσποινα Βασιλειάδου
Κατηγορία: Λήμνος

Άλλη μια απόδειξη. Όταν είναι δίκαια τα αιτήματα, οι κινητοποιήσεις και οι αγώνες αποδίδουν και καρποφορούν.

Στην πρώτη γραμμή της τοπικής επικαιρότητας, βρέθηκε τις τελευταίες μέρες το πρόβλημα που προέκυψε στο νηπιαγωγείο του Κάσπακα, μετά την αιφνίδια μετακίνηση νηπιαγωγού του σχολείου προκειμένου να καλύψει κενό που έχει δημιουργηθεί σε σχολείο της Μύρινας.

Το πρόβλημα τελικά απλώς μεταφέρθηκε, αφού το κενό εντοπίζονταν πια, στην λειτουργία του ολοήμερου τμήματος του σχολείου του Κάσπακα.

Η σειρά των γεγονότων, απο κει και πέρα, γνωστή. Γονείς των παιδιών και κάτοικοι του χωριού αντέδρασαν στην απόφαση αυτή και έτσι ξεκίνησε άμεσα κατάληψη του σχολείου, η οποία είχε ως αποτέλεσμα, να κληθεί σε απολογία αρχικά η προϊσταμένη του Δημοτικού Σχολείου του χωριού και λίγο αργότερα και η Προϊσταμένη του Νηπιαγωγείου.

Οι γονείς πάντως, δήλωσαν από την πρώτη στιγμή αποφασισμένοι να συνεχίσουν τον αγώνα τους, ο οποίος τελικά έφερε αποτέλεσμα, αφού η νηπιαγωγός του σχολείου του Κάσπακα, επέστρεψε στη θέση της και από σήμερα το ολοήμερο τμήμα λειτουργεί κανονικά.

Το κενό που είχε δημιουργηθεί σε σχολείο της Μύρινας καλύφθηκε τελικά απο νηπιαγωγό, που μέχρι τώρα εκτελούσε καθήκοντα γραμματειακής υποστήριξης στο γραφείο του Σχολικού Συμβούλου.

Σε χτεσινοβραδινή τους ανακοίνωση οι γονείς των παιδιών των δύο σχολείων αναφέρουν:

"Χαιρετίζουμε όλους τους γονείς και τους κατοίκους του χωριού μας για το συνεχή και μαζικό αγώνα που έδωσαν εδώ και μία εβδομάδα με αίτημα τη συνέχιση της λειτουργίας του Ολοημέρου Τμήματος του Νηπιαγωγείου του Κάσπακα.

Η δικαίωση του αιτήματος μας δείχνει ότι με τους αγώνες πετυχαίνουμε αποτελέσματα. Ευχαριστούμε όλους τους μαζικούς φορείς που συμπαραστάθηκαν στον αγώνα μας και μας ενίσχυσαν με το δικό τους τρόπο. Συμπαραστεκόμαστε στις Προϊσταμένες του Δημοτικού Σχολείου και Νηπιαγωγείου Κάσπακα που διώκονται για την κατάληψη που πραγματοποιήσαμε χωρίς να έχουν εκείνες καμία ευθύνη. Είμαστε αποφασισμένη να δείξουμε και έμπρακτα τη συμπαράσταση μας. Ελπίζουμε ο αγώνας μας να είναι το παράδειγμα και στους άλλους γονείς για να διεκδικούμε όλοι μαζί το δικαίωμα στη Δημόσια και Δωρεάν εκπαίδευση των παιδιών μας".

 

 

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το