Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Λήμνος>>Το ΚΚΕ Λήμνου για την τροπολογία που καταργεί τις ΣΣΕ των ναυτεργατών
afoi poriazi
Το ΚΚΕ Λήμνου για την τροπολογία που καταργεί τις ΣΣΕ των ναυτεργατών
07.05.2014 | 09:05

Το ΚΚΕ Λήμνου για την τροπολογία που καταργεί τις ΣΣΕ των ναυτεργατών

Συντάκτρια:  Δέσποινα Βασιλειάδου
Κατηγορία: Λήμνος

Η Τομεακή Επιτροπή Λήμνου του ΚΚΕ, εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία καταγγέλει την κυβέρνηση για την προσθήκη τροπολογίας σε Σχέδιο Νόμου, με την οποία προβλέπεται ότι οι επιχειρησιακές συλλογικές συμβάσεις εργασίας, υπερισχύουν των αντίστοιχων συλλογικών συμβάσεων εργασίας, ανεξαρτήτως εάν περιλαμβάνουν όρους που αποκλίνουν από αυτούς των αντίστοιχων συλλογικών συμβάσεων εργασίας.

Η ανακοίνωση της τοπικής επιτροπής ΚΚΕ αναφέρει:

Το ΚΚΕ καταγγέλλει τη συνεχιζόμενη επίθεση της κυβέρνησης σε βάρος των δικαιωμάτων των ναυτεργατών και των νησιωτών. Τελευταία πράξη αυτής της επίθεσης η προκλητική και αντεργατική τροπολογία υπέρ των εφοπλιστών που η κυβέρνηση προωθεί προς ψήφιση στη Βουλή - και μάλιστα με διαδικασίες εξπρές.

Σύμφωνα με αυτήν την τροπολογία, οι επιχειρησιακές συμβάσεις υπερισχύουν των συλλογικών, οδηγώντας ουσιαστικά στην κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων και στην ισοπέδωση των δικαιωμάτων που είχαν απομείνει στους ναυτεργάτες.

Την ίδια στιγμή δίνεται ακόμη περισσότερο το δικαίωμα στους εφοπλιστές να καθορίζουν τα δρομολόγια των πλοίων με βάση τα συμφέροντά τους.

Αποδεικνύεται ότι η ανταγωνιστικότητα και η ανάκαμψη του κεφαλαίου, για την οποία πασχίζουν η κυβέρνηση, αλλά και τα άλλα κόμματα που υποκλίνονται στην ΕΕ και τον καπιταλιστικό δρόμο ανάπτυξης, προϋποθέτει την ισοπέδωση των εργατικών - λαϊκών δικαιωμάτων.

Σήμερα είναι ανάγκη οι ναυτεργάτες, οι κάτοικοι του νησιού μας και των άλλων νησιών, το σύνολο των εργαζομένων να δυναμώσουν την κοινή πάλη ενάντια στη βάρβαρη κυβερνητική πολιτική, με στόχο την ανατροπή αυτού του δρόμου ανάπτυξης που υπηρετεί τα συμφέροντα του κεφαλαίου σε βάρος των λαϊκών αναγκών. Η καταδίκη των κομμάτων της ΕΕ και του καπιταλιστικού συστήματος, που με τον ένα ή τον άλλο τρόπο υπηρετούν τα συμφέροντα των εφοπλιστών, και η ισχυροποίηση του ΚΚΕ στις ερχόμενες εκλογές αποτελούν ένα σημαντικό βήμα σε αυτήν την κατεύθυνση.

 

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε τοaqua blue new

 

gunaika banner new

youtube channel

Πώς χαρακτηρίζετε τους χειρισμούς της ελληνικής κυβέρνησης στο θέμα των Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται στην Τουρκία;

Θετικούς(8.5%)
Αρνητικούς(80.9%)
Δεν ξέρω / Δεν απαντώ(10.6%)
Συνολικές ψήφοι: 47
Η ψηφοφορία για αυτό το δημοψήφισμα έχει λήξει ενεργό: Απριλίου 27, 2018