Οι μαθητές του Ομίλου Ρομποτικής «PieceMaker» παρουσίασαν τον «e-Μετρητή Πετρελαίου», μια έξυπνη συσκευή που επιτρέπει την παρακολούθηση της στάθμης πετρελαίου στον λέβητα του σχολείου μέσω κινητού τηλεφώνου.
Η ομάδα προκάλεσε ιδιαίτερα θετικές εντυπώσεις, αποσπώντας θερμά συγχαρητήρια από την επιτροπή του Φεστιβάλ. Το έργο τους αναδείχθηκε ως ένα ακόμα πρωτοποριακό επίτευγμα του σχολείου, το οποίο έχει διακριθεί και σε προηγούμενες διοργανώσεις για τις τεχνολογικές του καινοτομίες.
Η ανακοίνωση του Σχολείου:
Ο «e-Μετρητής Πετρελαίου» των μαθητών του Γυμνασίου Λιβαδοχωρίου
Την Παρασκευή, 7 Μαρτίου 2025, ο Όμιλος Ρομποτικής του σχολείου μας συμμετείχε διαδικτυακά για τέταρτησχολική χρονιά στο Φεστιβάλ Εκπαιδευτικής Ρομποτικής &Τεχνολογίας 2025 που διοργανώνει το ΕΚΦΕ της ΔΔΕ Πέλλας σε συνεργασία με το Μεταπτυχιακό ΔΙ.Φ.Ε.Τ. του τμήματος Φυσικής του Α.Π.Θ., την Περιφερειακή Διεύθυνση Α/θμιας & Β/θμιας Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας, τον Οργανισμό Ανοιχτών Τεχνολογιών (ΕΕΛΛΑΚ) και με την υποστήριξη της ΠΑΝ.Ε.Κ.Φ.Ε.
Οι μαθητές μας παρουσίασαν με μεγάλη επιτυχία το έργο τους «e-Μετρητής Πετρελαίου» και εισέπραξαν όχι μόνο θερμά συγχαρητήρια των μελών της Επιτροπής του Φεστιβάλ αλλά και ιδιαιτέρως επαινετικά σχόλια για τα καινοτόμα και πρωτοποριακά έργα που παρουσιάζει το Γυμνάσιο Λιβαδοχωρίου τα τελευταία χρόνια.
Η κατασκευή της ομάδας αποτελείται από ένα arduino το οποίο μέσω ενός αισθητήρα και με κατάλληλο κώδικα μπορεί να υπολογίζει το υπόλοιπο πετρελαίου στο βυτίο του λεβητοστασίου του σχολείου. Η τιμή αποστέλλεται στην οθόνη της συσκευής, αλλά και σε εφαρμογή κινητού τηλεφώνου που δημιούργησε η ομάδα. Για την ολοκλήρωση της κατασκευής χρησιμοποιήθηκε επίσης 3d εκτυπωτής.
Τα μέλη του Ομίλου Ρομποτικής «PieceMaker»: Χαράλαμπος Αλεξανδρίδης, Κωνσταντίνος Γιαννάκης, Θανάσης Στρογγυλός, Γιώργος Μαυρουδής, Θεμιστοκλής Τσιάκος, Γιώργος Σκαφίδας, Σταύρος Χαρκότσικας, Γιάννης Λαδάς .
Υπεύθυνος εκπαιδευτικός: Νικόλαος Χαβιάς, Πληροφορικός
Η σχολική κοινότητα του Γυμνασίου Λιβαδοχωρίουσυγχαίρει και ευχαριστεί την ομάδα των μαθητών και τον εκπαιδευτικό τους για την εργατικότητα, την εφευρετικότητα και τη δημιουργική τους διάθεση, στοιχεία με τα οποία κατάφεραν αυτό το εξαιρετικό αποτέλεσμα.
Μπορείτε να παρακολουθήσετε την παρουσίαση τουέργου στο: https://www.youtube.com/watch?v=jknBB5GgzLg&ab_channel=%CE%94.%CE%94.%CE%95.%CE%A0%CE%95%CE%9B%CE%9B%CE%91%CE%A3 από το 44:38 μέχρι 54:17 λεπτό.