Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Λήμνος>>Το Βόρειο Αιγαίο στο Αϊβαλί | Ενίσχυση του τουριστικού διαλόγου με τη γειτονική Τουρκία

the roots web banners 06

Το Βόρειο Αιγαίο στο Αϊβαλί | Ενίσχυση του τουριστικού διαλόγου με τη γειτονική Τουρκία
23.05.2025 | 18:06

Το Βόρειο Αιγαίο στο Αϊβαλί | Ενίσχυση του τουριστικού διαλόγου με τη γειτονική Τουρκία

Συντάκτης:  Παναγιώτης Σκαπέτης
Κατηγορία: Λήμνος

Μια ιδιαίτερης σημασίας τουριστική εκδήλωση πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη στο Αϊβαλί της Τουρκίας, με πρωτοβουλία της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου και στόχο την προβολή των νησιών της περιοχής στους επαγγελματίες του τουρισμού από τα απέναντι τουρκικά παράλια.

Η εκδήλωση τελούσε υπό την αιγίδα του Υπουργείου Τουρισμού, με την παρουσία της Γενικής Γραμματέως Τουριστικής Πολιτικής και Ανάπτυξης, κας Βασιλικής Κουτσούκου, καθώς και του Υπουργείου Εξωτερικών, που εκπροσωπήθηκε από τον Γενικό Πρόξενο της Ελλάδας στη Σμύρνη, κ. Αλέξανδρο Κώνστα.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης παρουσιάστηκαν τα συγκριτικά πλεονεκτήματα των νησιών του Βορείου Αιγαίου – Λέσβου, Χίου, Λήμνου, Σάμου, Ικαρίας και Φούρνων – με στόχο την ενίσχυση του τουριστικού ρεύματος από την Τουρκία, αλλά και τη διαμόρφωση σταθερών βάσεων διασυνοριακής τουριστικής συνεργασίας.

Ξεχωριστή στιγμή της διοργάνωσης αποτέλεσε η τιμητική βράβευση του Περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου, Κώστα Μουτζούρη, από τουριστικούς φορείς της Τουρκίας, σε αναγνώριση της συμβολής του στην ενίσχυση των σχέσεων εμπιστοσύνης και τουριστικής ανάπτυξης μεταξύ των δύο πλευρών του Αιγαίου.

Ακολούθησαν παρουσιάσεις από τους Αντιπεριφερειάρχες Κώστα Αρώνη, Παντελή Βρουλή και Ελλισαίο Μαυρατζώτη , οπου ο καθενας παρουσίασε τις ομορφιες των νησιων που εκπροσωπουσαν ως γεωγραφικοί Αντιπεριφερειάρχες, με θεματικές ενότητες που αφορούσαν τη γαστρονομία, τη φύση, τα πολιτιστικά δρώμενα και τις εναλλακτικές μορφές τουρισμού.

Στη διάρκεια της εκδήλωσης τέθηκαν στο τραπέζι νέες προτάσεις συνεργασίας, όπως η συνδιοργάνωση ενός Φεστιβάλ Ελιάς Βορείου Αιγαίου – Αδραμυτίου, η ενίσχυση των ακτοπλοϊκών γραμμών και η δημιουργία κοινών τουριστικών πακέτων. Παράλληλα, ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στη συμβολή της visa express στην τόνωση της τουριστικής κίνησης από την Τουρκία, με τους παριστάμενους να εκφράζουν την ανάγκη διατήρησης του μέτρου και διεύρυνσης της διάρκειάς του.

Η Λέσβος βρέθηκε στο επίκεντρο των συζητήσεων, καθώς παρουσιάστηκε ως προορισμός με δυνατότητες θεματικού τουρισμού όλο τον χρόνο. Ο περιπατητικός, ο ιαματικός και ο γαστρονομικός τουρισμός αναδείχθηκαν ως στρατηγικοί άξονες για την προσέλκυση ποιοτικών επισκεπτών.

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με γεύμα δικτύωσης και κατ’ ιδίαν επαφές μεταξύ Ελλήνων και Τούρκων επαγγελματιών του τουρισμού.

 Οι επαφές αυτές αναμένεται να οδηγήσουν σύντομα σε συγκεκριμένες συμφωνίες και αύξηση της τουριστικής ροής προς τα νησιά του Βορείου Αιγαίου.

Πηγή: aeolos.tv

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το
youtube channel