Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Λήμνος>>Στη Λήμνο κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ λόγω σεισμού (photos)

banner roots

Στη Λήμνο κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ λόγω σεισμού (photos)
26.05.2014 | 13:25

Στη Λήμνο κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ λόγω σεισμού (photos)

Συντάκτης:  Παναγιώτης Σκαπέτης
Κατηγορία: Λήμνος

Το ισχυρό χτύπημα του εγκέλαδου μεταξύ Λήμνου και Σαμοθράκης, μιας ακόμη σεισμογενούς περιοχής της Ελλάδας, αναδεικνύει την ανάγκη για έργα αντισεισμικής θωράκισης και προστασίας, όπως επίσης και  την υποχρέωση για επίσπευση των διαδικασιών καταγραφής των ζημιών και αποζημίωσης των πληγέντων.

Ο Βουλευτής ν. Λέσβου του ΣΥΡΙΖΑ , Γιάννης Ζερδελής  και η επικεφαλής του Περιφερειακού Συνδυασμού Βόρειο Αιγαίο - Γόνιμη Γραμμή , Αγλαΐα Κυρίτση, βρίσκονται από χθες στη Λήμνο με κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ. Επισκέφτηκαν το αρχαιολογικό μουσείο το οποίο έπληξε ο σεισμός, καταστρέφοντας εκθέματα της ελληνιστικής περιόδου και συμμετείχαν σε διευρυμένη σύσκεψη στο Δημαρχείο του νησιού με φορείς και Αρχές για την ολοκληρωμένη ενημέρωση και καταγραφή των ζημιών.

Όπως επισημάνθηκε, απαιτείται άμεσος και αποτελεσματικός συντονισμός των εμπλεκόμενων υπηρεσιών για να αποκατασταθεί η λειτουργία της Μύρινας, καθώς και για την ασφαλή πρόσβαση των κατοίκων στα σημεία που έπληξε ο σεισμός. Επίσης, επιβάλλεται με γρήγορες διαδικασίες να αντιμετωπιστούν περιπτώσεις κτιρίων που έχουν χαρακτηριστεί επικίνδυνα και να οριοθετηθεί ως σεισμόπληκτη η περιοχή προκειμένου να υπάρξει άμεση αποκατάσταση των ζημιών και αποζημίωση των πληγέντων.

Ειδικά για το Αρχαιολογικό  μουσείο Λήμνου θα κατατεθεί ερώτηση στον υπουργό Πολιτισμού από το βουλευτή Λέσβου του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννη Ζερδελή για την άμεση,  οικονομική επιχορήγηση  προκειμένου να αποκατασταθούν οι ζημιές  του διατηρητέου κτηρίου που στεγάζεται  αλλά να γίνει άμεσα και η αποκατάσταση - συντήρηση των εκθεμάτων  που καταστράφηκαν,  ώστε το αρχαιολογικό μουσείο να επαναλειτουργήσει το συντομότερο δυνατό.

Η Περιφερειακή διοίκηση και η Γενική Γραμματεία Αιγαίου και Νησιωτικής  Πολιτικής πρέπει να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων και να ενεργοποιηθούν στη διαδικασία άμεσης καταγραφής και αποτίμησης των ζημιών. Όπως επισημάνθηκε κατά τη χτεσινή διευρυμένη σύσκεψη στο δημαρχιακό μέγαρο της Μύρινας, έπρεπε ήδη κλιμάκιο της περιφέρειας Βορείου Αιγαίου να βρίσκεται στο νησί και να επισπεύσει τις αναγκαίες διαδικασίες. Επιπλέον, στο νησί έπρεπε να υπάρχει διευρυμένο κλιμάκιο του υπουργείου Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων προκειμένου να  συνδράμει τις δημοτικές υπηρεσίες για τη διαχείριση της κρίσης.

Εμείς, όπως υποσχεθήκαμε στους κατοίκους των νησιών μας θα βρισκόμαστε συνεχώς δίπλα τους.

 

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το

stenos400x400

 

youtube channel