Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Λήμνος>>Νέα Πολιτιστική Εβδομάδα στη Λήμνο: Παράδοση, μουσική, θέατρο και τοπικές γεύσεις

the roots web banners 06

Νέα Πολιτιστική Εβδομάδα στη Λήμνο: Παράδοση, μουσική, θέατρο και τοπικές γεύσεις
21.07.2025 | 18:14

Νέα Πολιτιστική Εβδομάδα στη Λήμνο: Παράδοση, μουσική, θέατρο και τοπικές γεύσεις

Συντάκτης:  Παναγιώτης Σκαπέτης
Κατηγορία: Λήμνος

Με πλούσιο πολιτιστικό πρόγραμμα συνεχίζεται η καρδιά του καλοκαιριού στη Λήμνο. Από τη Δευτέρα 21 έως και την Κυριακή 27 Ιουλίου 2025, το νησί γεμίζει δράσεις για μικρούς και μεγάλους, με εκδηλώσεις που τιμούν τη λογοτεχνία, τα τοπικά προϊόντα, τη μουσική και την παράδοση.

? Δευτέρα 21 Ιουλίου
Στις 21:00 στην αυλή του Παιδικού Μουσείου Λήμνου, οι «Φίλοι Παιδικού Παιχνιδιού & Βιβλίου Λήμνου» παρουσιάζουν το παιδικό βιβλίο «Τα Μπαχαρικά» των Ευάγγελου Κοφινάκου και Μαριανέλλας Σαλαπάτα (είσοδος ελεύθερη).
Παράλληλα, ξεκινά η διήμερη δράση «Τρώμε...Τοπικά» στο Παλαιό Λιμάνι Μύρινας (21–22 Ιουλίου, ώρες 17:00–22:00), με ζωντανή μαγειρική, εκθετήρια τοπικών προϊόντων, παραδοσιακή μουσική και παιδικές δραστηριότητες από την Αναπτυξιακή Λήμνου.

? Τετάρτη 23 Ιουλίου
Διπλή πολιτιστική πρόταση:
– Στις 21:00 στο Παιδικό Μουσείο Λήμνου, θεατρικό αναλόγιο «ΟΥΦ», βασισμένο στο έργο του Χ. Μπουλώτη, με τους Γ. Καριακλή και Ρήγα & Στάθη Χρυσοχού (είσοδος ελεύθερη).
– Την ίδια ώρα στο Δημοτικό Σχολείο Πλάκας, συναυλία με τον Δ. Μυστακίδη από τον Σύλλογο «Ενεργοί Πολίτες Λήμνου» (είσοδος 8€).

? Πέμπτη 24 Ιουλίου
Θέατρο Σκιών με τίτλο «Ο Καραγκιόζης και η Μικρή Γοργόνα» του Γ. Αθανασίου στο Γυμνάσιο Μύρινας, ώρα 21:00 (είσοδος 7€, προπώληση μέσω more.com).

? Παρασκευή 25 Ιουλίου
Η παράσταση Καραγκιόζη επαναλαμβάνεται στο Δημοτικό Σχολείο Μούδρου (ώρα 20:30).
Στις 21:00, υπαίθρια συναυλία με τους 3 Laloun Band στην παραλία Ν. Μαδύτου στη Μύρινα, με ελεύθερη είσοδο.

? Σάββατο 26 Ιουλίου
«Βαρίτεια 2025»: Χοροεσπερίδα από τον Μ.Ε.Α.Σ. «Ερμής» έξω από το Δημοτικό Σχολείο Βάρους (21:00).
Πανηγύρι Αγίου Παντελεήμονα στο πάρκο Ανδρωνίου (19:00), από τον Αθλητικό Σύλλογο «Αργοναύτες».
«Ερμολαΐα»: Αγώνας δρόμου στην Ατσική, από τον Σύλλογο «Ελευθέριος», ώρα προσέλευσης 18:00.

? Κυριακή 27 Ιουλίου
– Χοροεσπερίδα από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Τσιμανδρίων «Οι Κεχαγιάδες» στο γήπεδο 5x5 της περιοχής (20:30).
– Παράσταση παραδοσιακών χορών «Χοροπατήματα» από τον Χορευτικό Όμιλο Λήμνου «Ο Ήφαιστος» στο Γυμνάσιο Μύρινας (21:00, είσοδος ελεύθερη).

'Αλλη μια εβδομάδα γεμάτη εικόνες, ήχους και γεύσεις Λήμνου, με εκδηλώσεις για κάθε ηλικία και ενδιαφέρον.

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το
youtube channel