Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Λήμνος>>Πραγματοποιήθηκε η πρώτη «βουτιά» στις παραλίες και τις γεύσεις της Λήμνου (photos)

banner roots

Πραγματοποιήθηκε η πρώτη «βουτιά» στις παραλίες και τις γεύσεις της Λήμνου (photos)
03.06.2014 | 09:14

Πραγματοποιήθηκε η πρώτη «βουτιά» στις παραλίες και τις γεύσεις της Λήμνου (photos)

Συντάκτης:  Παναγιώτης Σκαπέτης
Κατηγορία: Λήμνος

Περισσότερα από 1.500 άτομα είχαν την ευκαιρία να «βουτήξουν» στις παραλίες και τις γεύσεις της Λήμνου, το Σάββατο 31 Μαΐου, από τις 11 το πρωί έως τις 11 το βράδυ, στο πλαίσιο της δράσης προβολής των ιδιαίτερων ομορφιών του αγαπημένου νησιού μας.

Η «Πρώτη ‘βουτιά’ στις παραλίες και τις γεύσεις της Λήμνου» διοργανώθηκε από τους «Λημνιούς εν δράσει» σε ένα από τα πιο πολυσύχναστα σημεία της Αττικής, στη Μαρίνα Φλοίσβου, στο Παλαιό Φάληρο.

‘Ολοι οι επισκέπτες περιηγήθηκαν, μέσω της προβολής φωτογραφιών και ενημερωτικών εντύπων, στα καταγάλανα νερά της Λήμνου και στις χρυσές αμμουδιές της, αλλά και έμαθαν για την ιστορία της, ξεφυλλίζοντας σχετικά βιβλία.

Επίσης, μυήθηκαν στις συγκινήσεις που μπορούν να προσφέρουν τα μελτέμια του Βορειοανατολικού Αιγαίου στους λάτρεις των θαλασσίων αθλημάτων, ενώ μέχρι το βράδυ, δοκίμαζαν ποιοτικά προϊόντα που προσφέρει το ακριτικό νησί μας και απόλαυσαν το λημνιό κρασί που έρεε άφθονο.

Σχεδόν 250 ήταν αυτοί που δήλωσαν συμμετοχή για την κλήρωση ταξιδιού για 2 άτομα στη Λήμνο.  Η τυχερή, ήταν η κ. Θέμελη Λυδία, η οποία θα επιλέξει την παρέα της.

Ξεχωριστή στιγμή για τους «Λημνιούς εν δράσει» ήταν η επίσκεψη του μικρού Γιαννάκη, τον οποίο συνόδευαν ο παππούς και η γιαγιά του. Ο πατέρας του ταξιδεύει, παρόλα αυτά μας «ακολουθεί» μέσω διαδικτύου και ζήτησε να δει το γιο του σε... περιβάλλον Λήμνου.

Η «Πρώτη ‘βουτιά’ στις παραλίες και τις γεύσεις της Λήμνου», αποτέλεσε τη νέα εναλλακτική προσπάθεια του Συλλόγου για την προβολή των θέλγητρων της Λήμνου και την περαιτέρω ανάπτυξή της.

Στο Δελτίο Τύπου που κοινοποίησε ο σύλλογος «Λημνιοί εν δράσει» αναφέρουν:

«Τα προβλήματα της Λήμνου, είναι πολλά. Όπως άλλωστε σε κάθε τόπο, ειδικά εν μέσω κρίσης. Οι σεισμοί μπορεί να μην την πτοούν, αλλά την 'πληγώνουν' οι μη τακτικές ή/και ακριβές συγκοινωνίες, οι συγχωνεύσεις κρατικών υπηρεσιών, η έλλειψη προοπτικής για τους νέους, το αίσθημα απομόνωσης και παραμέλησης.

Στόχος μας δεν είναι να αναπαράγουμε απλά τα προβλήματα. Δεν επιζητούμε τα ακατόρθωτα, αλλά τα αυτονόητα. Ρεαλιστικές προσεγγίσεις στα καθημερινά προβλήματα, για να αλλάξουν έστω βήμα-βήμα τα κακώς κείμενα και οι νοοτροπίες του παρελθόντος. Δεν θέλουμε να αναπληρώσουμε θεσμικούς φορείς, αλλά να συμπληρώσουμε, όπως μπορούμε για το καλό του τόπου μας».

Ευχαριστούμε πολύ:

Τους παραγωγούς του νησιού, οι οποίοι συνεχίζουν, σε δύσκολους καιρούς, με τις προσφορές τους να στηρίζουν τις πρωτοβουλίες του Συλλόγου.

Όσους επαγγελματίες και ερασιτέχνες, μέσα από τη δική τους φωτογραφική ματιά "ταξίδεψαν" τους επισκέπτες της Μαρίνας Φλοίσβου στις ιδιαίτερες ομορφιές του νησιού μας.

Το Δήμο Λήμνο, που βοήθησε στην συγκέντρωση απαραίτητου ενημερωτικού υλικού για την εκδήλωση.

Το Pravlis Travel για τα εισιτήρια των 2 τυχερών του ταξιδιού στη Λήμνο.

Την κ. Αντωνία Γιαμαρέλου για την παραχώρηση ενοικιαζόμενου δωματίου στην παραλία Πλατύ.

Τον κ. Γιώργο Κωνσταντέλλη και τον κ. Χρήστο Καζόλη, για τα βιβλία τους.

Το κατάστημα MareMarina στη Μαρίνα Φλοίσβου για όλη την πολύτιμη βοήθεια και τον φίλο μας, Παναγιώτη Καλτσή.

Και από καρδιάς ευχαριστίες:

Σε όλους τους εθελοντές «Λημνιούς εν δράσει» οι οποίοι για ακόμη μία φορά έτρεξαν, κουράστηκαν, αλλά πέτυχαν να προβάλλουν τη Λήμνο μας. Ξεκουραστείτε… γιατί έχουμε Φεστιβάλ!

 

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το

stenos400x400

 

youtube channel