Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Λήμνος>>Στη βουλή για άλλη μια φορά τα ακτοπλοϊκά προβλήματα του Αιγαίου
afoi poriazi
Στη βουλή για άλλη μια φορά τα ακτοπλοϊκά προβλήματα του Αιγαίου
05.06.2014 | 10:15

Στη βουλή για άλλη μια φορά τα ακτοπλοϊκά προβλήματα του Αιγαίου

Συντάκτρια:  Δέσποινα Βασιλειάδου
Κατηγορία: Λήμνος

Τα μείζονα συγκοινωνιακά και κυρίως ακτοπλοϊκά προβλήματα του Αιγαίου, επανέρχονται για ακόμη μια φορά στην ελληνική βουλή, μέσω της ερώτησης που κατέθεσε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ στη Σάμο Αγνή Καλογερή.

Η βουλευτής σε ερώτησή της προς τους αρμόδιους υπουργούς Επικρατείας και Ναυτιλίας, περιγράφει συγκεκριμένα περιστατικά που έλαβαν χώρα το τελευταίο διάστημα, στα νησιά μας, με τα πλοία Θεόφιλος και European Express της Ναυτιλιακής Εταιρείας Λέσβου.

Συγκεκριμένα η βουλευτής αναφέρει, ότι στις 17 Μαΐου, παραμονή των εκλογών, το δρομολόγιο του «European Express» έφτασε στον προορισμό του μετά από 25 ώρες λόγω βλάβης και καθυστέρησής του για 7 ώρες στο λιμάνι του Αγίου Κηρύκου.

Εκτός από την ταλαιπωρία των επιβατών και επειδή οι δικαστικοί αντιπρόσωποι που επέβαιναν στο συγκεκριμένο δρομολόγιο εξυπηρετήθηκαν έκτακτα με το επιβατηγό-οχηματαγωγό «Παναγία Θεοτόκος», οι κάτοικοι των Φούρνων και της Θύμαινας στερήθηκαν ένα εσωτερικό δρομολόγιο την επόμενη εβδομάδα.

Στις 19 Μαΐου - συνεχείζει η κ. Καλογερή - το ίδιο πλοίο ακύρωσε το δρομολόγιό του από Πειραιά για Σάμο, χωρίς να δοθούν εξηγήσεις και να ειδοποιηθούν έγκαιρα οι επιβάτες. Αυτό είχε αποτέλεσμα να μείνουν τα νησιά του Νομού Σάμου απομονωμένα για 5 μέρες από το λιμάνι του Πειραιά.

Το «Θεόφιλος», που εκτελεί τη γραμμή Καβάλα-Λήμνο-Μυτιλήνη-Χίο-Σάμο- Ικαρία και επιστροφή, ακύρωσε το δρομολόγιο της 21ης Μαΐου λόγω προβλήματος στον ανεφοδιασμό του με καύσιμα.

Αυτή η απαράδεκτη κατάσταση επαναλαμβάνεται για πολλοστή φορά και αναδεικνύει την απομόνωση του Β. Αιγαίου,από τον εθνικό κορμό, καθώς και την ατολμία από την πλευρά του υπουργείου Ναυτιλίας για τη λύση του προβλήματος.

Τελειώνοντας, η βουλευτής ερωτά τους υπουργούς ποια άμεσα και μόνιμα μέτρα προτίθενται να λάβουν και πότε, ώστε το πρόβλημα να λυθεί προς όφελος των κατοίκων των νησιών και να διασφαλιστεί το δημόσιο συμφέρον.

 

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε τοaqua blue new

 

gunaika banner new

youtube channel

Πώς χαρακτηρίζετε τους χειρισμούς της ελληνικής κυβέρνησης στο θέμα των Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται στην Τουρκία;

Θετικούς(8.5%)
Αρνητικούς(80.9%)
Δεν ξέρω / Δεν απαντώ(10.6%)
Συνολικές ψήφοι: 47
Η ψηφοφορία για αυτό το δημοψήφισμα έχει λήξει ενεργό: Απριλίου 27, 2018