Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Λήμνος>>Σκωπτική απάντηση του Δήμου Λήμνου: «Επιτέλους εμφανίστηκε η Περιφέρεια στο νησί»
afoi poriazi
Σκωπτική απάντηση του Δήμου Λήμνου: «Επιτέλους εμφανίστηκε η Περιφέρεια στο νησί»
05.06.2014 | 14:10

Σκωπτική απάντηση του Δήμου Λήμνου: «Επιτέλους εμφανίστηκε η Περιφέρεια στο νησί»

Συντάκτρια:  Δέσποινα Βασιλειάδου
Κατηγορία: Λήμνος

Σχεδόν ακαριαία ήταν η απάντηση του Δήμου Λήμνου, στην αιχμηρή ανακοίνωση της Περιφέρειας Β. Αιγαίου. Με τον ίδιο αιχμηρό τρόπο απαντάει στα πρωινά πυρά της Περιφέρειας και ο Δήμος Λήμνου, σχολιάζοντας σκωπτικά: "Επιτέλους εμφανίστηκε η περιφέρεια στη Λήμνο...".

Αναλυτικά η απάντηση του Δήμου Λήμνου:

Η πρώτη αντίδραση μετά τους σεισμούς ήταν η δήλωση – απάντηση του κ. Γιακαλή στις αιτιάσεις του Δημάρχου Λήμνου κ. Αντώνη Χατζηδιαμαντή, για την αποδεδειγμένα παντελή απουσία της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου στην προσπάθεια αντιμετώπισης των συνεπειών του σεισμού που έπληξε τη Λήμνο στις 24 Μαΐου.

Τουλάχιστον ο Γενικός Γραμματέας Αιγαίου κ. Ζωίδης, είχε το φιλότιμο να ζητήσει τηλεφωνικά συγγνώμη από τον Δήμαρχο για την καθυστέρηση που σημειώθηκε στην ενεργοποίηση των υπηρεσιών της Γενικής Γραμματείας και έστω και εκ των υστέρων ξεκίνησαν οι διαδικασίες για τη μετάβαση κλιμακίου στη Λήμνο.

Σε ότι αφορά την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου ούτε ο υπεύθυνος πολιτικής προστασίας Αντιπεριφερειάρχης κ. Βερβέρης δεν εμφανίστηκε ούτε καν τηλεφωνικά, ούτε ενεργοποίησε το Περιφερειακό Συντονιστικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας, ούτε και οι τοπικές υπηρεσίες που δύο εβδομάδες μετά τον σεισμό δεν έχουν ακόμη επικοινωνήσει με τις αρμόδιες υπηρεσίες του Υπουργείου Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων, προκειμένου να αναλάβουν τις προβλεπόμενες από το σχεδιασμό έκτακτης ανάγκης. Εκτός εάν δεν γνωρίζουν ότι βάση της Εγκύκλιου του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη Α.Π. 2450 από 09/04/2012 της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας «Σχετικά με την άρση της επικινδυνότητας των ετοιμόρροπων κτισμάτων αναλαμβάνει συνήθως η Τεχνική Υπηρεσία της Περιφερειακής Ενότητας ή της Περιφέρειας ή από κοινού κατόπιν συμφωνίας. Οι σοβαρότερες περιπτώσεις άρσης επικινδυνοτήτων, καθώς και οι τεχνικές επεμβάσεις προσωρινών υποστυλώσεων σε πληγέντα κτίρια, θα γίνονται με την υποστήριξη από τεχνικούς υπαλλήλους της Υ.Α.Σ. κατόπιν γραπτού αιτήματος από την Τεχνική Υπηρεσία της Περιφερειακής Ενότητας ή της Περιφέρειας».

Ενώ η μόνη βοήθεια που παρασχέθηκε ήταν η παραχώρηση δύο οχημάτων χωρίς οδηγούς για την διευκόλυνση των μετακινήσεων των υπαλλήλων της Υ.Α.Σ..

Ο εντεταλμένος Περιφερειακός Σύμβουλος κ. Βαρελτζής δεν ανταποκρίθηκε σε τηλεφωνικές κλήσεις ούτε στο σταθερό ούτε στο κινητό του τηλέφωνο, όταν ο Δήμαρχος ζήτησε να επικοινωνήσει μαζί του για τον καλύτερο συντονισμό της κατάστασης. Αντίθετα με έγγραφο του ημερομηνίας 29.05.2014 ζήτησε από το Δήμο να διαβιβάσει επειγόντως πληροφορίες για θέματα ποιότητας νερών, αγνοώντας σκόπιμα ότι οι αναλύσεις που γίνονται τακτικά από το εργαστήριο της ΠΕΔ Βορείου Αιγαίου διαβιβάζονται ταυτόχρονα στον προϊστάμενο της αρμόδιας περιφερειακής υπηρεσίας κ. Κυριακίδη από τον οποίο και έπρεπε να ενημερώνεται. Σημειώνεται ότι οι υπηρεσίες του Δήμου ενημερώνουν τακτικά και εντός των προθεσμιών τις αρμόδιες υπηρεσίες του Υπουργείου Υγείας.

Επιστρέφουμε τα περί εμπάθειας και καλούμε έστω και την ύστατη στιγμή να αναλάβουν τις ευθύνες τους που απορρέουν από τον θεσμικό τους ρόλο.

Ο Δήμος Λήμνου δίνει μάχη όλες αυτές τις ημέρες να αντιμετωπίσει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τα προβλήματα του νησιού και όσοι δεν μπορούν ή δεν θέλουν να βοηθήσουν, τουλάχιστον μην εμποδίζουν.

 

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε τοaqua blue new

 

gunaika banner new

youtube channel

Πώς χαρακτηρίζετε τους χειρισμούς της ελληνικής κυβέρνησης στο θέμα των Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται στην Τουρκία;

Θετικούς(8.5%)
Αρνητικούς(80.9%)
Δεν ξέρω / Δεν απαντώ(10.6%)
Συνολικές ψήφοι: 47
Η ψηφοφορία για αυτό το δημοψήφισμα έχει λήξει ενεργό: Απριλίου 27, 2018